Bajen fick tyst på Väsbys segervrål

Trots förlust i sudden death är Väsby Hockey skäret före Bajen Fans i striden om andraplatsen i kvalserien.
Trots förlust i sudden death är Väsby Hockey skäret före Bajen Fans i striden om andraplatsen i kvalserien.
Väsby Hockey hade Bajen Fans i brygga men uppflyttningsjublet fastnade i vrångstrupen när Bajen vände och vann kvalmötet i sudden death, 4–3.

Med två omgångar kvar har Väsbylaget ändå avgörandet i egna händer.

Väsby Hockey kunde i söndags ta steget tillbaka upp i division 1 via seger mot Bajen Fans om samtidigt Botkyrka HC släckte hoppets låga för Värmdö HC.

Botkyrka vann och är med fyra raka segrar klara kvalgruppssegrare och tillbaka i ettan.

För Väsby fortsätter våndan – möjligen hela vägen till slutomgången på söndag.

Hemma i Vilunda ishall ledde Väsby med 1–0, 2–1 och 3–2. Men ur varje knipa slingrade sig gästerna – framburna av en stundom mäktig ljudkuliss från fansen. Och i sudden death var det Bajen som drog längsta strået, med John Bernfell som matchhjälte.

Efter avgörandet visade Bajenspelarna med eftertryck att de återfått vittringen och de eldade likt klackledare upp fansen till höga decibeltal.

I en annan del av hallen kunde en mer lågmäld Dennis von Knorring konstatera att hjälterollen sprang ifrån honom.

– Visst hade jag känslan att mitt mål kunde avgöra matchen, säger Dennis von Knorring vars tidiga 3–2-mål i tredje akten stod sig till 15.32.

– Sett till chanserna borde vi ha gjort ett eller två till efter mitt, mot slutet blev vi försiktigare och det straffar sig. Det blev tufft att stå emot dem när vi gjorde det svårt i egen zon, fortsätter han.

Tabellen har med fjärde omgångens resultat blivit en utmaning att knäcka för den som vill gissa facit. Kvalserien var drygt fyra minuter ifrån en spänningsmässig död. Nu lever även jumbon Värmdö kvar i kampen om den andra division 1-platsen bakom Botkyrka.

Med sju poäng är Väsby fyra poäng före Bajen och fem före Värmdö. Det finns sex poäng kvar att spela om.

Just detta satt backarna Farzad Khojsteh och Jakob Danielsson, tränarna Michael Carlsson och Göran Lindqvist, och ytterligare några, och förbannade efteråt.

– Det känns surt, väldigt surt. Vi skapar så mycket målchanser att vi bör avgöra och ta tre poäng. Att Bajen gör mål räknar vi med, vi ska göra de mål som krävs för att ändå vinna, säger Michael Carlsson, som uppriktigt led med ”Jeppe”.

Jesper Ödén fick en sagolik chans att – i numerärt underläge – göra 4–3 med knappt två minuter kvar av ordinarie tid. Bajens målvakt var helt ur spel, målet alltså ledigt, men i ivern missade han buren från ett par meters håll.

– Det är som det är, säger Väsbytränaren. Jeppe har gjort en jättebra säsong och han får avgöra nästa gång i stället. Vi är lite bedrövade just nu, på onsdag är det match igen och vi har ändå avgörandet i egna händer. Vi ska ta oss an resterande två matcher med glädje och vetskapen om att vi är bra.

För Dennis von Knorring, som snörat på sig skidskorna igen efter att ha lagt dem på hyllan för ett år sedan, finns inga alternativ. Han snuvades på hjälterollen och tänker jobba för att få den igen.

– Vi klarar det här. Väsby ska upp i ettan, säger han.

Fakta

Kvaltabellen

Återstående matcher:

Onsdag: Värmdö–Väsby, Botkyrka–Bajen Fans.

I sista omgången möts Väsby–Botkyrka och Bajen Fans–Värmdö.