Bajen föll trots Pujols målshow

Josef Pujol var målhungrig hemma mot Ystad.
Josef Pujol var målhungrig hemma mot Ystad.
Josef Pujol var tillbaka från avstängning och gjorde hela tolv mål mot Ystad. Trots det blev det förlust för Hammarby som har haft det tufft hemma i Eriksdalshallen den här säsongen.

Hammarby har hittills tagit sju segrar i handbollens elitserie. Av dessa har endast två kommit på hemmaplan. Mot Ystad avverkades på onsdagskvällen säsongens åttonde match i Eriksdalshallen och inte heller denna gång fick de grönvita segerjubla.

Detta trots att Bajenstjärnan Josef Pujol var tillbaka efter avstängning. Att 23-åringen var spelsugen märktes lång väg då linjespelaren tryckte in hela tolv mål mot skåningarna. Men det var ändå gästerna som satt i förarsätet i större delen av matchen. Ystad ledde komfortabelt med 12–8 i halvtid men Hammarby stack upp i den andra halvan och gav nerv i matchen när man reducerade till 20–22.

Slutresultatet landade till sist på 23–26. Hammarby ligger trots nollpoängaren kvar på slutspelsplats, tre poäng ovanför strecket. Nästa match spelas även den på hemmaplan. På lördag gästar Aranäs Eriksdalshallen.