ANNONS

Bajens startar 2019 mot mardrömslaget från i fjol

IK Frej och Hammarby
I februari i fjol slutade IK Frej–Hammarby med en liten skräll – hela 4–1 till IK Frej.
I morgon lördag startar försäsongen på allvar då Hammarby spelar årets första träningsmatch. Och det är samarbetsklubben IK Frej som står för motståndet på Vikingavallen i Täby kyrkby.
ANNONS

Hammarby mötte IK Frej även under försäsongen i fjol, den 10 februari. Den gången slutade matchen med att ett effektivt IK Frej vann med 4–1, och ytterst få kunde då ana att Hammarby skulle tillhöra topplagen i Allsvenskan 2018.

Sedan dess har IK Frej och Hammarby inlett ett samarbete, som i december även fördjupades till ett partnerskap vilket bland annat innebär att spelare kan lånas ut från Hammarby till IK Frej för att få speltid och utvecklas.

”Alla ska bli varma i kläderna”

Men i morgondagens match kommer IK Frej så klart försöka besegra sin partnerklubb.

– Vi går för seger i samtliga matcher, men det kommer inte vara prio för oss utan det handlar om att få fortsätta vår tillvänjning och att alla ska få speltid och bli varma i kläderna. Sedan när vi spelar om poäng kommer vi att rikta om fokus förstås, säger IK Frejs tränare Lukas Syberyjski till klubbens hemsida.

Bajens Izountouemoi klar för IK Frej

Ett av nyförvärven i IK Frej är Samouil Izountouemoi som hämtats från Hammarbys U19-lag. Frågan är om den 20-årige anfallaren, finns på planen och möter sin tidigare klubb i morgondagens match.

Avspark på Vikingavallen är det klockan 13.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.