ANNONS

IK Frej–Bajen på Vikingavallen kickar igång 2019

IK Frej och Hammarby
I februari i fjol slutade IK Frej–Hammarby med en liten skräll – hela 4–1 till IK Frej.
I morgon lördag startar försäsongen på allvar då IK Frej Täby spelar årets första match. Och det är samarbetsklubben Hammarby som står för motståndet på Vikingavallen.
ANNONS

IK Frej mötte Hammarby även under försäsongen i fjol, den 10 februari. Då slutade matchen med att ett effektivt IK Frej vann med 4–1, och ytterst få kunde då ana att Hammarby skulle tillhöra topplagen i Allsvenskan 2018.

Sedan dess har IK Frej och Hammarby inlett ett samarbete, som i december även fördjupades till ett partnerskap vilket bland annat innebär att spelare kan lånas ut från Hammarby till IK Frej för att få speltid och utvecklas.

”Alla ska bli varma i kläderna”

Men i morgondagens match ska IK Frej så klart försöka besegra sin partnerklubb.

– Vi går för seger i samtliga matcher, men det kommer inte vara prio för oss utan det handlar om att få fortsätta vår tillvänjning och att alla ska få speltid och bli varma i kläderna. Sedan när vi spelar om poäng kommer vi att rikta om fokus förstås, säger IK Frejs tränare Lukas Syberyjski till klubbens hemsida.

IK Frej har tappat flera tongivande spelare från fjolårets trupp, en trupp som såg till att laget kom på nionde plats i Superettan – klubbens bästa placering någonsin. Exempelvis Jakob Glasberg, Adam Gradén, Nsima Peter och Joakim Runnemo har lämnat. Och mittfältaren Dusan Jajic som var inlånad i fjol är tillbaka hos lördagens motståndare Hammarby.

Flera nyförvärv i IK Frej bara de senaste dagarna

Samtidigt har flera nyförvärv blivit klara. Bara de senaste dagarna har 20-årige anfallaren Samouil Izountouemoi hämtats från Hammarbys U19-lag, 24-årige målvakten Jonas Olsson återvänt efter två år i Sollentuna FK i dvision 1, och 20-årige mittfältaren Moustafa Zeidan, närmast från BP, skrivit på för IK Frej.

Lördagens träningsmatch mellan IK Frej och Hammarby har avspark klockan 13 på Vikingavallen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.