Bajenfans måste byta läktare i helgens derby

Bajen Fans derby
Hammarbys kortsida är nästan utsåld i derbyt. Nu dras antalet platser ner kraftigt.
Polisen drar av säkerhetsskäl ner publikkapaciteten med 1 000 platser per kortsida i söndagens derby mellan Hammarby och Djurgården på Tele2 Arena. Eftersom Hammarbys klacksektion redan är nära slutsåld innebär det att en del grönvita supportrar kommer att behöva flyttas till andra sektioner.

Efter en längre tids dialog med Polismyndigheten fick Hammarby Fotboll i dag besked om att publikkapaciteten dras ner i derbyt mot Djurgården på söndag, den 2 september.
Som skäl anges den stora mängd pyroteknik som användes vid derbyt mot AIK i våras, plus en våldsincident som skedde efter matchen. Genom att minska publikkapaciteten med 1 000 platser på både Hammarbys och Djurgårdens kortsida, där klackarna håller till, vill Polisen öka säkerheten.

Bajensupportrar tvingas flytta

Beslutet innebär att Hammarby tvingas flytta en del av de supportrar som har köpt lösbiljetter till klacksektionen, som redan är nästintill utsåld, till andra närliggande sektioner.
Hammarby Fotboll anser att man har ställt frågor om publikneddragningen utan att få tillfredsställande svar av Polisen, och klubben hade önskat ett mer effektivt handläggande av frågorna och beslutet i stort.

28 650 ny publikkapacitet

Den totala publikkapaciteten för matchen mot Djurgården kommer nu att ligga på 28 650 personer.
Polisens beslut gäller just nu enbart matchen mot Djurgården, i kommande hemmamatcher under hösten ska alltså kapaciteten på klacksektionerna återgå till tidigare nivåer.

Bajen jagar AIK, DIF jagar derbyseger

Efter 19 omgångar ligger Hammarby tvåa i Allsvenskan och jagar serieledande AIK som har 45 poäng. Djurgården ligger på åttonde plats med 29 poäng och jagar i stället sin första derbyseger i Allsvenskan sedan september 2011, och sin första seger mot Hammarby sedan augusti 2007.
Avsparkstid på söndag är klockan 15.00.