ANNONS

Bajenkvällen upp till kamp för Stockholmsidrotten

Hammarby
Hammarby Hockey och Hammarby Bandy gör gemensam sak och ordnar Bajenkvällen 2019 ihop.
Hammarby
Hammarby Hockey möter Sollentuna HC i Sätra klockan 19 den 8 februari.
bandy
Hammarby Bandy möter Vetlanda BK hemma på Zinken klockan 19 den 8 februari.
Bajenkvällen 2019 blir av trots allt.
Nytt för i år är att den är ett samarbete mellan Hammarby Hockey och Hammarby Bandy.
Den 8 februari kallar de till en gemensam manifestation för Stockholmsidrotten, på Zinkensdamm och i SDC-hallen i Sätra.
ANNONS

Efter av allt strul och merarbete på grund av stängningen av ishallen på Zinken gick Hammarby Hockey i december ut med att den traditionella Bajenkvällen på Hovet skulle ställas in 2019.

Det finns inget mer att ge för att ro i land ett så stort evenemang då ”all kraft och energi går åt för att överleva”, skrev man då på sin hemsida.

Men nu blir det en Bajenkväll trots allt – i år som ett samarbete med Hammarby Bandy och i form av en gemensam manifestation för Stockholmsidrotten.

Usla förutsättningar redan innan ishallen stängdes

Förutsättningarna var usla för många föreningar i Stockholm redan innan ishallen på Zinken stängdes akut i höstas, på grund av rasrisk. Stängningen av ishallen försvårade ytterligare för bland andra Hammarby Hockey och Hammarby Bandy.

Bandyn väntar dessutom fortfarande på den sedan länge utlovade inomhushallen, vilket gör det ”otroligt svårt att driva en framgångsrik ungdomsverksamhet och en hållbar elitförening med egenutvecklade spelare”, förklarar Hammarby Bandy.

ANNONS

7 000 åskådare ett gemensamt mål

Nu gör de båda grönvita issektionerna alltså gemensam sak. Målet är att locka totalt 7 000 åskådare till herrlagens hemmamatcher den 8 februari, för att på så sätt visa att idrotten är betydelsefull även då förutsättningarna är usla.

Hammarby Bandy möter Vetlanda på Zinken klockan 19, i Elitseriens sista hemmamatch, och satsar på utsålt med 6 500 åskådare.

Parallellt tar Hammarby Hockey emot Sollentuna HC, också med start klockan 19, hemma i SDC-hallen i Sätra. Även där är målet fulla läktare – 500 åskådare.

Politiker ska grillas i Zinkentältet

Hammarby Bandy har nyligen fått tillbaka fullständiga rättigheter i Zinkentältet och den 8 februari öppnar tältet redan klockan 16. Där är även andra alliansföreningar, och supportergrupper, på plats.

Klockan 17 blir det intervjuer med spelarprofiler från olika föreningar och intervjuer med ordföranden i Hammarby Bandy och Hammarby Hockey. Ytterligare intervjuer väntar klockan 18, då med inbjudna politiker.

Två betydelsefulla matcher

Själva matchen mot Vetlanda är den näst sista i Elitserien och kan bli helt avgörande för att Hammarby ska lyckas försvara sin sjätteplats och ta en direktplats i kvartsfinalen.

Även hockeyherrarnas match mot Sollentuna HC kan ha stor betydelse. Efter en svag grundserie har Hammarby inlett HockeyEttan östra vår på ett övertygande sätt och ligger just nu etta vilket innebär spel i Play Off om en plats i kvalserien till Allsvenskan.

Och damderby i Solna

Utöver bandy- och hockeyherrarna spelar även Bajens hockeydamer, som slåss i toppen av Damettan, match den 8 februari då de möter AIK borta på Ulriksdals IP klockan 20.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.