Bajenkvällen 2019 ställs in efter Zinkenstrulet

Hammarby Hockey, Hovet
I tio år har Bajenkvällen ordnats, men 2019 blir det ingen grönvit hockeyfest på Hovet.
I tio år har Hammarby Hockey kraftsamlat en gång per säsong och dragit storpublik till en seriematch på Hovet. Men efter all turbulens i och med stängningen av Zinkens ishall finns inga krafter att samla. Bajenkvällen 2019 blir inte av.

Beslutet om stängning och rivning av ishallen på Zinkensdamms IP har fått förödande konsekvenser för Hammarby Hockey.

Med alla lag utspridda över hela Stockholms stad har klubbens spelare och ledare fullt upp för att få ihop livspusslet och det finns inget mer att ge för att ro i land ett så stort evenemang som Bajenkvällen.

Kvällen bokad, men nu ställs den in

”All kraft och energi går åt för att överleva”, skriver klubben på sin hemsida då man går ut med beskedet att Bajenkvällen 2019, som man tidigare har preliminärbokat, ställs in.

Att mobilisera ett 50-tal ideella krafter och de ekonomiska resurser som krävs blir alltför svårt i det här läget, konstaterar Hammarby Hockey.

Hoppas komma igen 2020

Klubben hoppas att ha hämtat nya krafter till år 2020 och då kunna återuppta traditionen med Bajenkvällen på Hovet.

Just nu försöker alla lag i Hammarby Hockey genomföra säsongen efter bästa förmåga på de platser de erbjuds, och samtidigt påverka politiker och tjänstemän i staden att snarast ta beslut om ishallar på Södermalm, Kärrtorp och Sätra.

Kan bli ett mindre arrangemang i vår trots allt

Man arbetar även med ett alternativ till Bajenkvällen under vårkanten av 2019, ett evenemang i mindre skala. Styrelsen i Hammarby Hockey lovar att återkomma när man vet mer.

Hammarbys herrlag har även haft en tung säsong i division 1 östra. Inför grundseriens sista omgång i kväll, då Hammarby möter Vallentuna borta, ligger man på tionde plats med 22 poäng på 21 matcher.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!