ANNONS

Bajens boxare laddar för SM hemma på Söder

Ali Yusefi
Ali Yusefi är i fin form inför SM, endast en skada i högerhanden oroar en aning.
För första gången sedan 2006 arrangeras SM i boxning i Stockholm. Den 14–16 december smäller det i Eriksdalshallen då totalt 177 boxare är anmälda till det rekordstora mästerskapet. Hammarby skickar upp 13 boxare i ringen, flera av dem med rejäl vittring på guld.
ANNONS

– Jag har tränat otroligt mycket och är så laddad för SM på hemmaplan, säger Ali Yusefi, ett av de största grönvita guldhoppen.

Ali Yusefi som tävlar i 60-kilosklassen är i fin form, det visade han i helgens landskamp mot Finland i Gävle. Tyvärr störs hans SM-laddning lite av en handskada han ådrog sig i första ronden.

”Kände direkt att något gick sönder”

– Jag slog en krok med högern och kände direkt att något gick sönder, säger han.

Så du fick kasta in handduken då?

– Nej, nej. Jag var så inne i matchen så jag hade inte en tanke på att ge upp. Jag vann med 3–0, men efteråt hade jag ont och handen var väldigt svullen.

Gott hopp om Ali i SM ändå

Ali Yusefi röntgade handen efter helgen och det visade sig att ett ben i handen är brutet. Joel Grandell, huvudtränare i Hammarby Boxning, är dock övertygad om att den talangfulle 23-åringen ändå kommer att kunna vara med och fajtas om SM-guldet i Eriksdalshallen.

– Vi måste utgå från det. Han kan köra även om han inte skulle vara helt 100, bara inte läkarna säger att det finns risk att hans skada förvärras, säger han.

ANNONS

Flera guldhopp för Hammarby

Stockholmsklubbarna satsar hårt på hemma-SM. De största klubbarna i stan, Djurgården och Hammarby, har tillsammans anmält 34 boxare – 21 från DIF och 13 från Hammarby – men även bland andra IF Linnéa och Narva BK finns representerade i startlistorna.

Hammarby Boxning

Hammarbys boxare är redo för SM i Eriksdalshallen. Foto: Hammarby Boxning

Utöver nämnde Ali Yusefi har Hammarby flera andra herrboxare med stora guldchanser. Joel Grandell lyfter exempelvis fram Adam Chartoi (75 kg) och Liridon ”Doni” Nuha (81 kg).

Adam Chartoi

Hammarbys tränare Joel Grandell och ett av de grönvita hoppen i SM, Adam Chartoi (75 kg). Foto: Romus Ramström

– Både Adam och ”Doni” gjorde väldigt bra ifrån sig på ”King of the Ring”, Sveriges största internationella herrtävling, i Borås förra helgen. Adam blev utsedd till bäste senior och ”Doni” blev utsedd till hela galans King of the Ring och utsågs dessutom till Månadens boxare i november av Boxningsförbundet, säger han.

Liridon Nuha

Liridon Nuha utsågs till ”King of the Ring” i galan med samma namn. Nu är han ute efter guld när SM avgörs i Eriksdalshallen 14–16 december. Foto: Hammarby Boxning

På damsidan har Hammarby ett guldhopp i Mia Bromander (54 kg). Även de andra Söderklubbarna IF Linnea och BK Örnen har damboxare med realistiska guldchanser i form av Helena Envall (57 kg) respektive Lise Sandebjer (51 kg).

Invägning och bastu på Clarion Hotel

För första gången någonsin i SM-historien kör seniorer, juniorer och ungdomar, både på dam- och herrsidan, i samma turnering. Årets mästerskap är ett samarrangemang mellan Svenska Boxningsförbundet och Stockholm-Gotlands Boxningsförbund.

Invägning, inklusive bastu, och läkarundersökning sker på Clarion Hotel vid Skanstull, några hundra meter öster om Eriksdalshallen.

Bajen hoppas på publikstöd

Biljetter till SM kan inte köpas på nätet, men de säljs hos alla boxningsklubbarna i Stockholm.

– Man kan även köpa biljett i entrén i hallen. Vi hoppas att många kommer och hejar, säger Joel Grandell.


  <style>” title=”</p> <style>   <style>

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.