ANNONS

Bajens damer siktar på publikrekord i derbyt

Tele2 Arena
Hammarbys publik dominerar på herrsidan. Nu siktar klubben på rekord i Damallsvenskan.
Den 27 maj spelar Hammarby hemmaderby mot Djurgården i Damallsvenskan. Nu är det klart att matchen ska spelas på Tele2 Arena, och målsättningen är att slå alla tiders publikrekord (9 413 åskådare) i Damallsvenskan.
ANNONS

– Vi har de senaste åren rönt stora framgångar med vårt publikarbete på herrsidan, och när vi nu har möjligheten att göra det även på damsidan så känns det helt rätt. Vi ska slå Damallsvenskans publikrekord för att sätta Hammarby Fotboll på publikkartan även på damsidan, men också för att i stort dra uppmärksamhet till dam- och flickidrott – något vi generellt tycker att den får för lite av. Det blir ett derby med fokus på fotbollsfest för hela familjen, säger Richard von Yxkull, Hammarby Fotbolls ordförande.

Derbyt på mors dag

Hammarby Fotboll har de senaste åren varit Nordens klart främsta publiklag på herrsidan och 2015 slog Hammarby alla tiders publikrekord i svensk fotboll med ett hemmasnitt på 25 507 åskådare per match.

Nu siktar Hammarby alltså på att slå publikrekordet i Damallsvenskan för enskild match. Därför lägger Hammarby derbyt mot Djurgården, som spelas på mors dag den 27 maj, på Tele2 Arena istället för Hammarby IP, som annars är hemmaarena i Damallsvenskan.

Linköping FC har rekordet i dag

Ett samarbete mellan Hammarby, Stockholm Stad och Stockholm Live gör att derbyt kan spelas på Tele2 Arena.

Nuvarande publikrekord innehas av Linköping FC som i sin match hemma mot Umeå IK den 3 september 2008 hade 9 413 åskådare.

Både Bajen och DIF inleder hemma

Förra säsongen kom Hammarby sjua i Damallsvenskan, som nykomling, medan Djurgården slutade på sjätte plats.

I årets serie inleder både Hammarby och Djurgården med hemmamatch den 14 april. Hammarby tar emot IF Limhamn Bunkeflo. Djurgårdenmöter Eskilstuna United.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.