ANNONS

Bällsta kan få stort idrottscentrum

Friidrottshall Sollentunavallen
Friidrottshallen i Sollentuna dit flera av barnen i Bromma IF och Hässelby SK pendlar.
Bristen på idrottsarenor i Bällsta gör att barn slutar idrotta i förtid, enligt idrottsföreningarna. Nu tar Stockholms stad ett steg för att lösa problemet.
ANNONS

Hässelby SK och Bromma IF skrev nyligen i en debattartikel att bygget av en friidrottshall i Bällsta måste påskyndas om inte fler barn ska sluta idrott i förtid.
Nu verkar Stockholms stads styrande politiker ha hörsammat oron.

Idrottscentrum utreds

Tisdagen den 28 mars väntas idrottsnämnden besluta att utreda möjligheterna till ett nytt idrottscentrum i Bällsta.
Socialdemokraterna hoppas att det ska ”inrymma en friidrottshall, multisporthall med dubbelidrottshall, multisportfunktioner, omklädning, personalrum, föreningslokaler och teknikutrymmen.”
– En friidrottshall är mycket efterfrågat av friidrottsrörelsen. Därför är det välkommet att börja utreda bland annat en sådan nu, säger idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) i ett uttalande.

Flera utomhusarenor

Hon vill också ha flera arenor för utomhusidrott i Bällsta: en elvamannaplan, en friidrottsarena, och en ishall för ishockey och konståkning.
– Vi vill gå före och möta framtidens behov för Stockholms idrottsrörelse. Stockholm växer, och därför måste vi redan nu börja titta på hur vi i framtiden kan utforma de bästa lösningarna för Stockholms barn- och unga, säger Emilia Bjuggren (S).