ANNONS

Bandyhall kan byggas i Tallkrogen

ANNONS

Bandysporten kan snart få sin efterlängtade hall i Stockholmsregionen. Det finns flera förslag på placering, men den hetaste platsen är en grusplan i Tallkrogen.

Idrottsförvaltningen i Stockholm arbetar på ett tjänsteutlåtande och inom kort kan nämnden samla sig till beslut om att ta fram ett konkret förslag. Tidpunkten beror mycket på hur man lyckas lösa finansieringen av hallen som kan komma att kosta runt 100 miljoner kronor.

– Det är inte meningen att staden ska stå för den stora delen av finansieringen, betonar Olle Öhman, förvaltningschef på Idrottsförvaltningen.

Stockholms stad hoppas att andra intressenter, exempelvis Bandyförbundet, ska stå för projektet och ordna finansieringen medan staden tar på sig något slags garanti.

Jan Henriksson, som sitter i styrelsen för både Svenska Bandyförbundet och Hammarby Bandy, säger att han är väldigt glad för den positiva och konkreta dialog man har med Stockholms stad, men att bollen nu ligger hos staden.

– Vi är förhoppningsfulla. Det skulle betyda jättemycket för bandyn om hallen skulle bli av. Kanske kan man säga att den är avgörande för sportens framtid, säger Jan Henriksson.

Han betonar att man inte är ute efter någon ”flashig” arena.

– Det räcker med en hall för träning för både bredd och elit. Plats för åskådare vore inte fel, men det är inte det viktigaste, säger han.

Just nu är bandyn inne i en bra trend med stort intresse och bredd, inte minst flickor har börjat spela och Hammarby har sedan en tid ett framgångsrikt damlag vid sidan av herrarna.

ANNONS

Det räcker med en hall för träning för både bredd och elit. jan henriksson hammarby bandy