Krav på att bandyhallen i Gubbängen stoppas

Gubbängens IP.
Gubbängens IP.
Bandyhallen i Gubbängen kommer allt närmare verklighet. Borgarrådsberedningen föreslog i dag att hallen ska byggas för 150 miljoner kronor. Men Liberalerna vill stoppa planerna.

Mitt i Farsta har tidigare berättat att bandyhallen i Gubbängen låg i botten när idrottsförvaltningen skulle prioritera årets investeringar. Men efter flera förseningar fortsätter nu planeringen.

Vid dagens möte i borgarrådsberedning föreslog de styrande politikerna att Stockholms stad satsar 150 miljoner kronor på bygget. Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) och idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) framhåller att det finns ett stort behov av bättre träningsmöjligheter för bandy och skridsko.

”Det finns idag ingen ishall som är tillräckligt stor för bandy i Stockholmsområdet trots flera aktiva föreningar. En ny skridsko- och bandyhall tillför nya kvaliteter till anläggningsbeståndet och ökar mångfalden av idrottsanläggningar. Dessutom minskar trycket på befintliga ispistar vilket skapar fler tider för konståkning och allmänhetens åkning”, skriver borgarråden.

Liberalerna är kritiska. Partiet ville att Stockholms stad skulle sökt hjälp med finansiering inom Stockholmsregionen.

– Om stockholmarna själva ska stå för hela kostnaden för bandyhallen finns det investeringar som är viktigare för breddidrotten och således måste gå före, därför vill vi istället se en fullstor hall för breddidrott. Vi har alltid velat ha till en regional samfinansiering för en bandyhall och det är tråkigt att majoriteten inte drivit på för detta, säger oppositionsborgarrådet Lotta Edholm (L).

Liberalerna vill alltså skrota planerna på bandyhallen och i stället ”bygga en fullstor idrottshall på samma plats”.

– Stockholm behöver fler hallar för breddidrott, och bristen blir än mer allvarlig när staden växer. I det läget tycker vi att majoriteten bör använda den mark som finns till en hall som går att använda för just breddidrotten, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd och gruppledare.

Innan spaden sätts i marken ska politikerna i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige ta ställning till bygget av bandyhallen.