När bandyisen på Ekvallen äntligen var klar gick ljuset

Gustavsbergs IF har inte kunnat träna ett enda fullvärdigt träningspass på Ekvallens stora bana inför bandypremiären. Arkivbild.
Gustavsbergs IF har inte kunnat träna ett enda fullvärdigt träningspass på Ekvallens stora bana inför bandypremiären. Arkivbild.
Gustavsbergs IF:s bandylag skulle ut på sitt första och enda träningspass på Ekvallens is inför den allsvenska premiären. Det gick inget vidare.
Belysningen var delvis trasig och man kunde bara hålla till på ena långsidan.

Bandylagen i Storstockholm brukar ligga efter sina konkurrenter i landsorten i början av säsongen. De har inte lika många träningstimmar på stor bana i benen.

Planerna är få och blidväder ställer ofta till det så att isen blir sen.

– Det är så klart inte optimalt, säger Gustavsbergs IF: tränare Jonas Lindqvist. Vi har inte de rätta förutsättningarna.

Inför den allsvenska premiären nu på lördag borta mot Falu BS har man fått isträning genom att spela matcher på bortaplan. I tisdags var det äntligen dags för det första passet hemma på Ekvallens stora bana.

Isen var i godkänt skick. Men passet blev ändå något av en flopp.

– Belysningen var delvis trasig så vi kunde bara hålla till på ena långsidan, säger Lindqvist.

Förhoppningen är att belysningen ska vara återställd inom kort, och åtminstone tills hemmapremiären den 18 november mot Örebro.

Men först är det alltså Falu BS borta som gäller.

– De är favoriter, säger Jonas Lindqvist. Men visst har vi chansen att ta deras skalp. Alla våra spelare är tillgängliga.

Läs mer här: Thomas Brolin vill stå i vägen