ANNONS

Bank Of Burden pensioneras – tar farväl på Bro Park

Per Anders Gråberg på Bank Of Burden. Tillsammans har de tagit 16 segrar. Den 11 september tävlar den 9-årige hingsten i Sverige för sista gången.
Per Anders Gråberg på Bank Of Burden. Tillsammans har de tagit 16 segrar. Den 11 september tävlar den 9-årige hingsten i Sverige för sista gången.
Invigningen av nya galoppbanan Bro Park var stor. Men Festival of Swedish Racing den 9–11 september blir ännu större, enligt Svensk Galopp.
ANNONS

Det blir en fullspäckad galopphelg på Bro Park den 9–11 september.

Fredagen är uppfödarnas dag med fem olika breederslopp, med Breeders Trophy Classic som penningstint huvudnummer.

På lördgaen är det dags för den stora åringsauktionen som hålls på Happy Tammersvik där 84 hästar ska säljas.

På söndagen avgörs fyra Black Type-löpningar med Stockholm Cup International som höjdpunkt. Det är premiär för Stockholm Cup på Bro Park och tävlingarna ramas in av familjeaktiviteter, hattparader och flera serveringar inklusive ett champagnetält.

Det blir ett stjärnspäckat startfält med bland andra Bank Of Burden som tävlar för allra sista gången i Sverige. Den 9-årige hingsten ska pensioneras och vinner han loppet blir det hans femte seger i Stockholm Cup International.

På ryggen sitter Per Anders Gråberg som har ridit Bank Of Burden till 16 av hans 19 segrar.

– Bank Of Burden är hästen i mitt hjärta. Han är en otroligt speciell häst med mycket karaktär. Man kan bara hoppas att han får vinna Stockholm Cup International på Bro Park, det vore oerhört mäktigt, säger Gråberg.

Prissumman i Stockholm Cup International är 1,4 miljoner kronor. Totalt under helgen delas cirka 8 miljoner kronor ut till hästägarna.

ANNONS