Nya banorna ett lyft för Tom Kling Baptiste

Lite vila för Tom Kling Baptiste efter träningspasset på Källbrinks nya banor.
Lite vila för Tom Kling Baptiste efter träningspasset på Källbrinks nya banor.
Under sommaren har Källbrinks IP fått nya löparbanor. Huddinge AIS stjärnsprinter Tom Kling Baptiste är mycket positiv.
– Banorna är hårdare och snabbare än de gamla som var extremt mjuka och slet på vaderna.

Källbrinks idrottsplats åtta löparbanor är nu snabbare än någonsin. Under sommaren har nya banor anlagts genom att man sprutat ut en gummiblandning på det gamla underlaget och lagt om linjerna. Arbetet inklusive färgläggning av banorna gick snabbt och smidigt tack vare att regnet höll sig borta.

Ulf Nilsson är sprinttränare i Huddinge AIS. Han säger att de nya banorna har varit efterlängtade.

– De gamla banorna var för mjuka. De nya är hårdare vilket är toppen för då går det att springa fortare. Riktigt hur snabba de är får vi se när det är dags för tävling (Viking Line-spelen tisdagen den 15 augusti, vår anm.).

Kling Baptiste nöjd

Huddinge AIS sprintstjärna Tom Kling Baptiste har testat de nylagda banorna.

– De är ett lyft! De gamla banorna var extremt mjuka och det blev slitage på vaderna på intervallträningarna. Jag har dragit mig för att träna på Källbrink och har inte tävlat där på flera år. Nu är läget annorlunda och det borde gå att göra vettiga tider.

Innerbanan har släppt

Men allt är inte frid och fröjd efter renoveringen. På ena kortsidan har innerbanans hela underlag släppt från grunden och måste lagas innan slutbesiktningen. Det ska dock gå att springa på innerbanan trots det inträffade.

Jagar nya SM-guld

Tom Kling Baptiste befinner sig i Sundsvall och hinner inte träna fler gånger på Källbrink innan SM avgörs i Helsingborg den 25-27 augusti. Tom Kling Baptiste är regerande mästare på både 100 och 200 meter.

– Målet är att vinna dubbelt även i år. Formen börjar komma nu efter att jag var sjuk i början av säsongen.