Bele Barkarby tog hem guldet i USM i futsal

Bele Barkarby FF U16/U17
Bele Barkarby tog sig i fjol upp i U17-Allsvenskan. Årets säsong har man inlett starkt.
Framgångarna fortsätter för Bele Barkarbys U17-lag. I helgen vann de guld i SM-slutspelet i futsal som avgjordes i Helsingborg, efter seger med 6–4 mot Älvsjö AIK i finalen.

– Vi hade vunnit mot dem i ST-cupen så jag var rädd att vi skulle drabbas av övermod, men det gick ju bra. Vi gick hela vägen igen, mycket starkt av grabbarna som bärgade sin tredje titel, säger Emanuel Grahn, tränare och sportchef i junior- och ungdomssektionen.
Tidigare under säsongen har Bele Barkarby U17 vunnit ST-cupen och Växjö Elit Cup.

Inledde med två raka segrar

Lika bra gick det alltså när SM-slutspelet i futsal avgjordes i Helsingborg. Bele Barkarby inledde gruppspelet med två raka segrar – 5–0 mot Kubikenborgs IF och 6–3 mot Jönköping Södra IF – innan det blev förlust med 0–2 mot Torslanda IK.
– Vi klappade ihop och Torslanda hade läst oss, de kontrade bra mot oss. Å andra sidan behövde vi kanske en förlust där, säger Emanuel Grahn.

Stor kross i semifinalen

Ja, för trots förlusten mot Torslanda vann Bele Barkarby gruppen och det var ett hungrigt gäng Järfällapojkar som tog sig an FBK Karlstad i semifinalen.
– Vi trodde att de skulle bli ruggigt tuffa, men vi körde över dem totalt. Grabbarna bara köttade på, säger Emanuel Grahn.
Bele Barkarby vann med klara 8–2 och ställdes därefter mot Älvsjö AIK i finalen. Där tog Bele Barkarby tidigt kommandot och ledde med 3–2 i paus, men Älvsjö AIK gav sig inte. Vid ställningen 5–4 till Bele Barkarby tog Älvsjö timeout och tryckte på för att utjämna, men i stället kunde Tiago Silva Sanches sätta 6–4 och se till att Bele Barkarby la beslag på SM-guldet.