ANNONS

Bele Barkarby inledde kvalet med målfest

Bele Barkarby, fotboll
Svartklädda Bele Barkarby, här mot FC Järfälla, är på god väg att kvala sig upp i trean.
Bele Barkarbys herrar fick en flygande start i kvalet till division 3 då det blev seger med 5–2 mot GoIF Kåre hemma på Veddestavallen i helgen. Men siffrorna till trots bjöd gästerna från Vallentuna på bra motstånd.
ANNONS

– Ja, de var bättre än vad vi hade fått höra att de skulle vara. Redan i första minuten kunde de ha gjort 1–0, de hade ett helt öppet läge men killen halkade och missade målet, säger Bele Barkarbys tränare Alni Sharifpour.

I stället tog Bele Barkarby ledningen i 12:e minuten, men GoIF Kåre kvitterade strax därpå och 1–1 stod sig till pausvilan.

– Det var mycket krig, men också mycket anfallsfotboll med chanser åt båda håll, säger Alni Sharifpour.

En man mer i en halvtimme

Drygt tio minuter in i andra halvleken tog Bele Barkarby ledningen på nytt, på hörna, och i samma veva drabbades GoIF Kåre av en utvisning på sin målvakt.

– Vi fick 30 minuter med en man mer och kunde göra 3–1 på en omställning och 4–1 på straff. Då kändes det klart. Väldigt viktigt att vi fick med oss tre poäng från första matchen, säger Alni Sharifpour.

Svår match på söndag

I den andra matchen i kvalgruppen vann Riala GoIF med 2–1 borta mot Värtans IK. Alla möter alla en gång och för Bele Barkarby väntar nu Riala borta på söndag innan man avslutar hemma mot Värtans IK den 22 oktober.

– Riala blir en tuff match. De är ett division 3-lag som kvalar för at hålla sig kvar. Och de har en farlig spelare i Andrés Thorleifsson. Han har spelat för Falkenbergs FF och handplockades dit av Henke Larsson. En knäskada tvingade honom att avsluta elitkarirären, men han är riktigt bra. Vi har i alla fall bra koll på dem. Vi har scoutat dem innan och såg deras match mot Värtan, säger Alni Sharifpour.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.