ANNONS

Bele Barkarby FF klara för U17 Allsvenskan

Bele Barkarby FF U17
Bele Barkarby FF:s U17-killar har fört klubben upp i Allsvenskan – en historisk framgång.
Bele Barkarby FF:s U17-killar har uppnått en historisk framgång i år. I och med en klar seger, 5–1, mot Enskede IK i söndags säkrade man segern i U17 division 1 Svealand och spel i U17 Allsvenskan nästa säsong.
ANNONS

– Det är första gången vi har ett lag i högsta serien, säger Emanuel Grahn som tränar både U17 och U16 i Bele Barkarby.

Inför sista omgången hade Bele Barkarby 19 segrar och två förluster, men var ändå piskade att ta poäng i sista matchen då tvåan IFK Haninge låg endast två poäng bakom.

– Vi gjorde vårt jobb, vi gjorde vad vi brukar. Vi vann, säger Emanuel Grahn.

Nervös avslutning

Men det var nervöst mot mittenlaget Enskede IK, och Bele Barkarby var i underläge 0–1 efter första halvlek.

– Det var spänt och vi vaggades in i deras tempo. Och så missade vi en straff och tappade självförtroende. I paus tog vi ett snack och sa till oss själva att vi kan inte kasta bort ett helt års jobb så här, säger Emanuel Grahn.

Snacket tog skruv. Sex minuter in i andra halvlek kom 1–1 och till slut vann Bele Barkarby med 5–1.

Siktar uppåt även i U19

U17-killarna kliver till nästa säsong upp i U19. Där får de försöka göra om bravaden att kvalificera Bele Barkarby för högsta serien, även i U19.

– Ja, målet är att vi ska vara i Allsvenskan i både U17 och U19.

Gänget som får representera Bele Barkarby mot Hammarby, AIK, BP, Djurgården och de andra elitklubbarna i U17 Allsvenskan nästa år är de som i dag spelar i P16. Och de verkar redo för uppgiften då också de vann sin serie i år.

ANNONS

”Nu går vi för trippeln”

– Dessutom spelar vi i en tredje serie med U16 och även de har chans på serieseger. De ska bara vinna sin sista match, mot Segeltorp på söndag. Så nu går vi för trippeln! säger Emanuel Grahn.

För Bele Barkarbys herrlag gick det sämre i helgen. Efter en flygande start i kvalet till division 3 (seger med 5–2 mot GoIF Kåre) blev det förlust med 0–1 borta mot Riala GoIF i söndags. En match återstår i kvalgruppen. Där tar Bele Barkarby emot Värtans IK hemma på Veddestavallen, klockan 14 på söndag.

A-laget har chans på division 3

Att vinna gruppen blir svårt då Riala sannolikt besegrar Kåre i sin match, men lyckas Bele Barkarby vinna – helst med några måls marginal – så finns chansen att gå upp i trean som en av de tre bästa grupptvåorna från de totalt tolv kvalgrupperna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.