Bele Barkarby vill slippa nervös bottenstrid

Bele Barkarby IF damer
Lagfoto från Bele Barkarbys träningsmatch mot Hässelby SK (1–2) i mars.
Förra säsongen klättrade Bele Barkarbys damer upp över nedflyttningsstrecket och räddade nytt kontrakt i division 1 då man slog FC Djursholm i sista omgången. I år är tanken att det inte ska bli en lika nervös avslutning.

– Målet är at vi ska vara klara med tre fyra omgångar kvar och att vi ska hamna någonstans i mitten av tabellen, säger Jan-Erik Olsten, sportchef för damerna i Bele Barkarby IF.

Fler spelare på ingång

Med mindre än två veckor till seriepremiären i division 1 norra Svealand beskriver han läget i laget som ”stabilt”, även om resultaten under försäsongen har varit blandade och med fler förluster än segrar.

– Vi har inte haft alla spelare tillgängliga i en enda av matcherna, men nu börjar det blir bättre och bitarna börjar falla på plats. Vi kommer nog få in ytterligare ett par spelare innan premiären och i maj kommer två till, en målvakt och en forward, hem från studier i USA.

Premiär i påsk

Första matchen spelas på annandag påsk, den 17 april, klockan 15 då Bele Barkarby tar emot Täby FK hemma på Strömvallen.

– Jag har inte jättebra koll på Täby just nu, men historiskt sett så brukar de vara bra. Oftast blir det jämna och tuffa matcher som slutar oavgjort eller med uddamålsseger åt något håll. Så blir det nog nu också, tror jag, säger Jan–Erik Olsten.