ANNONS

Bele Barkarby U17 till SM-slutspel i futsal

Bele Barkarby FF U17
Bele Barkarby U17 i fjol, då man kvalificerade sig för allsvenskan för första gången.
Förra säsongen lyckades Bele Barkarbys U17-killar spela sig upp i U17 Allsvenskan Norra, för första gången i klubbens historia. Emanuel Grahn, tränare och sportchef i junior- och ungdomssektionen, tror att Bele Barkarby kan skaka elitklubbarna – och säsongsinledningen talar för att han kan ha rätt.
ANNONS

– Ja, vi har vunnit två av två cuper hittills, en inomhus och en utomhus, säger Emanuel Grahn.

Först var det ST-cupen i Tyresö – världens största inomhuscup – där Bele Barkarby alltså tog guld och därmed kvalificerade sig för regionsfinal i futsal-SM. Där vann Bele Barkarby tre av tre matcher, med 23–3 i målskillnad, och gick därmed vidare till SM-slutspelet som avgörs i Helsingborg nästa helg, 16–18 februari.

”Bra teknikträning”

– Futsal är ju inte som vanlig fotboll, men det är ändå bra teknikträning och ett bra sätt att komma igång, säger Emanuel Grahn.

Åtta lag är med i SM-slutspelet och Bele Barkarby ställs i gruppspelet mot Kubiken, Jönköping Södra och Torslanda IK som är ett renodlat futsallag.

– Det är första gången Bele är i SM-slutspel i futsal, så vi uppfinner hjulet igen, men chansen är rätt stor att vi når långt, säger Emanuel Grahn.

”Vi har spetskompetens”

Nästa cupseger, efter ST-cupen, bärgade Bele Barkarby i Växjö där Elit Cup avgjordes inomhus men på konstgräs, 11-manna. Flera storklubbar var med, främst från södra Sverige så som Östers IF, Kalmar FF och helsingborgs IF, men Bele barkarby lyckades ändå ta sig till final där man besegrade Hässleholms IF.

– De var bra, väldigt skolade och en drillad lagmaskin. Vi vann för att vi har en viss spetskompetens, och att vi satte hög press och satsade på snabba omställningar som de nog inte var vana vid. Vi är individuellt starka, har många som kan avgöra en match. Kan vi få ihop det ännu mer till ett lag så kan det bli jobbigt för storlagen i allsvenskan, säger Emanuel Grahn.

AIK, Bajen och DIF väntar

Bele Barkarby inleder U17-allsvenskan mot Älvsjö AIK borta den 8 april, men därefter väntar elitklubbar som AIK, Hammarby, Djurgården, BP och Sirius.

Efter halva säsongen bildar de sju bästa från norra respektive södra serien en ny serie, och de sju sista från norr och syd en serie där man kämpar om att inte åka ur.

ANNONS

– Målet är att vara bland de sju bästa i norra serien. Då är vi topp 14 i Sverige och får möta Malmö FF, Helsingborg och de andra från södra serien, säger Emanuel Grahn.

”Vi gör en elitsatsning”

Laget som spelade upp Bele Barkarby i U17-allsvenskan i fjol bestod till stor del av killar födda 2000. De får nu försöak göra om bravaden i U19, medan U17-laget fylls av spelare födda 2001.

– 00:orna roterar också upp i herrlaget, både A-laget och B-laget. Vi gör en elitsatsning och vill ha en bra morot som kan locka spelare hit och att få dem att stanna. Vi vill inte ryckas sönder av storklubbarna, säger Emanuel Grahn.

Hoppas på match mot FC Barcelona

Utöver SM-slutspelet i futsal för U17 spelar Bele Barkarbys juniorlag två tre träningsmatcher varje helg. Dessutom är två träningsläger inplanerade, ett i Roslagsbro och ett i Barcelona.

– Vi ska till Spanien i början av april och vi försöker få till en match mot FC Barcelonas U17, säger Emanuel Grahn.

Oj, kan inte det bli väldigt tufft?

– Jo, det kan bli tvåsiffrigt, ett riktigt uppvaknande. Vi har vunnit nästan allt här hemma, kanske behöver vi åka på stryk, säger Emanuel Grahn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.