ANNONS

Bele Barkarbys damjuniorer i SM-slutspel

Bele Barkarby IF innebandy, DJ17
Bele Barkarbys damjuniorer jublar efter segern mot Nykvarn som gav en plats i SM-slutspel.
I helgen avgörs ”Innebandyfesten”, SM-slutspelet för P16, DJ17 och DJ18, i Uppsala. Bele Barkarbys DJ17-lag har tagit sig dit efter 14 raka segrar i juniorallsvenskan och därefter 4–2 mot Nykvarn i en playoffmatch.
ANNONS

– Vi vet att vi kan vinna om allt klaffar, men vi har hamnat i en väldigt tuff grupp, säger lagets huvudtränare Stefan Wahlman.

I Bele Barkarbys grupp finns utöver starka IBK Lockerud även två av förhandsfavoriterna – Nacka Wallenstam IBK och IBF Dalen/RIG Umeå.

Tre träningar i veckan

– RIG är nog de stora favoriterna. De plockar de bästa spelarna från hela Sverige till riksidrottsgymnasiet och tränar på dagtid, säger Stefan Wahlman.

Den möjligheten har inte Bele Barkarby. Men man kör ändå tre träningar i veckan under säsong, plus matcher på helgerna.

Spelat ihop sedan 7-årsåldern

Laget består av en stomme från Bele Barkarbys gamla F99-lag, plus några 00:or och någon enstaka 01:a. En hel del av tjejerna i laget har varit med ända sedan starten då de var sex sju år gamla.

– Ja, åtta eller nio är med sedan ända dess. Det är vi glada för. Sedan har en del tjejer från andra klubbar sökt sig till oss, särskilt efter att vi vann Newbody Cup, SM, när de var 13 år. Det är vi också glada för, säger Stefan Wahlman.

”Vi har möjlighet att vinna”

Även om RIG Umeå kanske är huvudfavoriter inför slutspelet har Bele Barkarby långt ifrån gett upp på förhand.

– Nej, vi har absolut möjligheten att vinna. Det kan gå hur som helst, säger Stefan Wahlman.

I gruppspelet möter Bele Barkarby RIG Umeå och Nacka Wallenstam på fredag, den 7 april, och till sist IBK Lockerud på lördag. Blir man etta eller tvåa i gruppen följer därefter semifinal och sedan final eller match om tredje pris under lördag och söndag. I annat fall väntar spel om 5–8 plats.

ANNONS