ANNONS

Bele Barkarbys herrar kan få plats i trean

Bele Barkarby, fotboll
Bele Barkarby i svart under en match i division 4 i fjol. Foto: Pelle Jansson
Gotländska Dalhem IF har dragit sig ur herrarnas division 3 södra Svealand, vilket öppnar för Bele Barkarby FF. Klubben lämnade in en skrivelse till Svenska Fotbollförbundet i morse – egentligen för sent, men klubben hoppas ändå på spel i division 3 om några veckor.
ANNONS

– Ja, vi hoppas att de lyssnar på våra argument och gör ett undantag. Vi har till och med sagt att vi kan ta över Dalhems spelprogram helt och hållet. Det borde väl vara bra att slippa en haltande serie, och vi har kollat med alla andra lag i serien och de har inget emot att vi tar platsen, säger Robin Avellán, sportchef för Bele Barkarbys herrar.

Laget var nära att nå division 3 redan i höstas, men man föll på målsnöret i kvalet och blev tvåa i gruppen bakom Riala. Snart efter kvalet drog sig Riala ur. Den lediga division 3-platsen gick till bästa grupptvåan i kvalet, Adolfsberg från Örebro.

Otur igen när Dalalag drog sig ur

– Vi var näst bästa grupptvåa och föll på målskillnad gentemot Adolfsberg, säger Robin Avellán.

I december drog sig ytterligare två lag, båda från Dalarna, ur division 3. Men ån en gång grinade oturen Bele Barkarby i ansiktet.

– Ja, för efter den 1 december tillsätter man lag geografiskt och inte efter ranking. Annars skulle vi ha fått platsen, säger Robin Avellán.

Dalhem backade ur för sent för Bele

Och det tar inte slut där. Det hade ryktats ett tag att Dalhem skulle dra sig ur division 3 på grund av spelarbrist, något som skulle öppna för Bele Barkarby till slut. Men gotlänningarna kastade in handduken definitivt först den 22 mars – tre veckor efter Svenska Fotbollförbundets deadline för tillsättnings v nya lag i förbundsserierna.

– Jag tror att det blir svårt att få igenom, men vi gör i alla fall ett försök. Nu när vi har lämnat in en skrivelse så måste förbundet i alla fall ta upp det. Jag tror att de gör det i den här veckan, säger Robin Avellán.

Inte farligt långa resor

Får Bele Barkarby plats i division 3 södra Svealand så är det seriestart i mitten av april och matcher mot lag från mestadels Stockholms län och Södermanland väntar.

– Lite längre resor än i division 4 Stockholm norra, men inte så farligt, säger Robin Avellán.

ANNONS

Och på planen då – ni har ju rustat för division 4, blir ni en slagpåse i trean?

– Absolut inte. Vi har mött många division 3-lag på försäsongen och slagit nästan alla. Det har hänt lite i spelartruppen, både in och ut. Vi har fått in många unga spelare med ambitioner, en del utifrån men även fyra som har lyfts upp från egna led. Blir det division 4 så får vi se till att ta oss upp i division 3 i år, säger Robin Avellán.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.