ANNONS

Bele Barkarbys tjejer vann guld med Stockholm

Bele innebandy DJ
Fyra tjejer från Bele Barkarby var med och bärgade guld åt Stockholm i distriktslags-SM.
Fyra spelare från Bele Barkarby var med i truppen när Stockholm för andra året i rad vann distriktslags-SM, F16, i innebandy. Hanna Othberg spelade dessutom fram till det avgörande målet i finalen mot Västernorrland.
ANNONS

Stockholm och de fyra tjejerna från Bele Barkarby – Hanna Othberg, Noa Martin, Emelie Hamrén och Ebba Karlsson – gick obesegrade genom hela turneringen som avgjordes i Umeå i början av januari.

Först blev det fyra raka segrar i gruppspelet, sedan 5–0 mot Värmland i kvartsfinalen och därefter 6–3 mot Västerbotten i semi.

Vände underläge i finalen

I finalen bjöd Västernorrland på tufft motstånd och Stockholm låg under med 2–3 inför sista perioden, men lyckades vända till 4–3 och ta hem guldet.

Bele Barkarbys Hanna Othberg satte 2–1 för Stockholm i den första perioden och spelade sedan fram Åkersberga IBF:s Isabel Balzano när hon satte segermålet, 4–3, med fem minuter kvar av finalen.

– Jag fick en bra boll av min backkollega. Jag tunnlade sista backen och satte den i öppen kasse. Det finns inga ord som kan beskriva hur det känns, sa hon till innebandyförbundets hemsida efter matchen.

Silver i DM med damjuniorerna

En dryg vecka senare tog Bele Barkarbys damjuniorer, där distriktslagstjejerna spelar till vardags, silver i DM. En hel busslast med spelare från föreningens yngre flicklag gjorde allt de kunde för att heja fram DJ-laget, men Nacka Wallenstam var för starka i finalen.

Bele Barkarby var väl representerade även på pojksidan i distriktslags-SM. Hela fem Bele-killar – William Aronsson, Oscar Kristensen, Linus Rönnlund, William Widlund och Hampus Gyllner – fanns med i Stockholms trupp.

Stockholm vann sin grupp efter fyra raka segrar, men föll sedan med 3–6 i kvartsfinalen mot Göteborg.

Bele-killar till Innebandyfesten

Killarna fick dock en snabb revansch då de åter i klubblaget Bele Barkarby vann östra regionslutspelsfinalen för P16 i helgen.

ANNONS

I finalen blev det seger mot Salems IF med 4–3 efter avgörande i sudden death. Oscar Kristensen, normalt assistkung i laget, klev nu fram som målskytt och satte tre av målen.

Segern innebär att Bele Barkarby har kvalificerat sig för Innebandyfesten som avgörs i IFU Arena i Uppsala i mitten av april.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.