Barn i stan kan springa för barn i världen

Det korta loppet (550 meter) går i en lov runt Hammarby IP, det längre (1 500 meter) går dessutom runt Blecktornsparken.
Det korta loppet (550 meter) går i en lov runt Hammarby IP, det längre (1 500 meter) går dessutom runt Blecktornsparken.
Stockholms Barnidrottsförening utökar sin verksamhet med ett nytt springlopp för barn, Sportcamp Run, vid Skanstull på Söder den 19 juni. Loppet arrangeras till förmån för Läkare Utan Gränsers insatser för barn i nöd världen över.

– Vi har märkt att det finns ett superstort intresse för löpning även bland yngre barn och det känns jättekul att kunna och ordna ett sådant här event där de får ha kul och att samtidigt kunna bidra lite till Läkare utan gränsers, säger Bijan Zarrasvand, verksamhetsansvarig på Stockholms Barnsidrottsförening.

Loppet kommer att ha två distanser, 550 meter för de lite yngre barnen och 1 500 meter för de äldre. Båda loppen har start och mål vid Skanstullshallen.

I samband med loppet kommer det också att finnas en mängd aktiviteter för hela familjen, exempelvis femkamp, ansiktsmålning, bamsegympa och Ninja Warrior hinderbana.

Det kostar 250 kronor att vara med i loppet. Allt arbete sker ideellt, men lite pengar går till att köpa t-shirt till alla små löpare, kortavgifter och lokalkostnad, berättar Bijan Zarrasvand.

– Hela överskottet, minst 150 kronor per deltagare, går oavkortat till Läkare Utan Gränser, säger han.

På hemsidan http://stockholmsbif.se/sportcamprun finns mer information.