Barn ser Djurgårdens match på Stadion gratis

Djurgården fotbolls damer firar ett mål.
Djurgårdens damer firar ett mål.
Djurgården har bjudit in spelare och ledare från 1200 ungdomslag i Stockholm att se söndagens toppmatch i damallsvenskan på Stadion mot Linköping – gratis.
– Kommer alla borde det bli 24000 och det kan bli tufft men vi hoppas i alla fall på över 1000 åskådare, säger Jonas Riedel, pressansvarig på Djurgården fotboll.

Djurgården ligger fyra i damallsvenskan inför söndagens möte med serieledarna och svenska mästarna Linköping.

– Det blir en rolig utmaning för oss, vi är obesegrade på hösten och får möta serieledarna. Hoppas och tror att vi kan ge dem en riktig match. Stadion är vår borg och inget lag ska få en lätt match där. Många spelare är i bra form och spelet är under ständig utveckling. För oss gäller det först och främst att sätta den defensiva organisationen då vi i seriesammanhang alltid gör mål, säger tränaren Joel Riddez till Djurgårdens hemsida.

Locka många åskådare

Förhoppningen är att locka så många åskådare som möjligt genom lågt inträde. Två åskådare kan gå tillsammans för 50 kronor och inbjudna ungdomslag går alltså helt gratis.

– Vi hoppas många vill komma och njuta av Stadions underbara atmosfär, att det blir en fin höstdag och fin fotboll och tre poäng till Djurgården så klart, säger Jonas Riedel.

Strävar mot derbysiffror

Kanske kan publiktillströmningen närma sig derbysiffror. Hemma mot Hammarby lockade Djurgårdens damer 2074 åskådare till Stadion.

– Vi få jobba på bra om vi ska nå den siffran. Ett derby är ett derby. Men vi jobbar upp mot det – kan vi slå ett rekord det väldigt roligt, säger Jonas Riedel.

Fakta

Kan gå två för 50 kronor

Söndagen den 1 oktober klockan 16.00: Djurgården–Linköping, Stockholms stadion.

Gratis inträde för spelare och ledare i 1200 inbjudna ungdomslag i Stockholm. Övriga åskådare kan gå två för 50 kronor.

Källa: Djurgården fotboll