Barnen bedömde föräldrarna i hoppbacken

Matt Kenane var en förälder som hoppade i Sollenkollen, Väsjöbacken.
Matt Kenane var en förälder som hoppade i Sollenkollen, Väsjöbacken.
Ledar- och föräldragruppen som vågade.
Ledar- och föräldragruppen som vågade.
De 13 barnen som arrangerade.
De 13 barnen som arrangerade.
På barnens begäran tävlade 15 ledare/föräldrar från Sollentuna backhopparklubb i helgens klubbtävling och de 13 barnen skötte allt från tävlingsledning till kiosken.

– Det här blir ett årligt återkommande evenemang, säger ordföranden Pietro Nilsson när han summerar SBHK:s trivseldag i Väsjöbackens fyra plastbackar. Vi hade 7-8-åringar som bedömde stilpoäng och andra ungdomar som var starter, längdmätare, speaker etcetera. Barnen skickade även ut en inbjudan inför tävlingen.

Att barnen arrangerade var lika imponerande som att man fick skidor på föräldrarna. Som noviser hoppade några mammor och pappor sina livs första hopp i 5- och 12-metersbackarna.

– Vi vill och behöver få alla delaktiga i verksamheten, i synnerhet föräldrarna. Vi är en lite klubb med förhoppning att växa, men utan föräldrars engagemang är det svårt, säger Pietro Nilsson som vann huvudklassen precis före Harald Liljedahl.

Den 11-12 juni är det dags för nästa tävling i Sollenkollen. Då arrangerar SBHK första deltävlingen i sommarcupen för barn och ungdomar med deltagare från Mellansverige.