ANNONS

Basket-EM för damer kan spelas på Hovet

Svenska Basketbollförbundet vill arrangera EM i basket år 2021.
Svenska Basketbollförbundet vill arrangera EM i basket år 2021.
Basket-EM för damer 2021 kan arrangeras i Sverige och på Hovet. Svenska Basketbollförbundet har ansökt om att få arrangera gruppspelet.
ANNONS

Svenska Basketbollförbundet har länge haft viljan om att få arrangera ett mästerskap. Efter att ha varit nära att ansöka om Eurobasket både 2017 och 2019 blir en ansökan nu verklighet. Förbundsstyrelsen har tagit beslut om att Sverige ska ansöka om att arrangera två grupper i Eurobasket 2021.

– Vi välkomnar Svenska Basketbollförbundets ambitioner att söka Sveriges första internationella dammästerskap i basket med Stockholm som värdstad. Basket är en jämställd sport som engagerar många unga människor oavsett vem man är och var man kommer ifrån, vilket ligger helt i linje med Stockholms stads värderingar, säger Karin Mäntymäki, Chef Försäljning & Bearbetning på Visit Stockholm i ett pressmeddelande. 

Hovet – given arena

Ansökan görs tillsammans med Stockholm stad och Hovet kommer att vara den tilltänkta arenan. Detta efter att Hovet på senare tid kommit att bli en naturlig basketarena i Stockholm. I februari 2018 sattes ett nytt svenskt publikrekord för dambasket då landslaget slog Kroatien inför 5023 åskådare. 

Tuff konkurrens

Konkurrensen om mästerskapet 2021 är tuff och många europeiska länder har aviserat sitt intresse. För Sveriges del väntar nu ett hårt arbete fram till den 7 juli då omröstningen i FIBA äger rum.

– Det är en naturlig utveckling för oss när vi såg att basketlandslagen har ökat mycket i popularitet, speciellt hos unga människor. Vi ser att basket är väldigt populärt i både förorter och i innerstaden, det är Stockholms näst största sport, och vi hoppas att kunna förena väldigt många människor kring detta, säger Svenska Basketsbollförbundets ordförande Mats Carlson i samma pressmeddelande.

ANNONS