AIK:s basketdamer är klara för ligan

AIK dambasket
Svartgult jubel i Vasalundshallen.
AIK dambasket
AIK:s damer firar med konfetti i Vasalundshallen efter segern mot KFUM Uppsala.
AIK:s basketdamer är klara för spel i ligan nästa säsong. Det står klart efter onsdagskvällens seger hemma i Vasalundshallen, 57–47 mot KFUM Uppsala i kvalseriens näst sista omgång.

En seger mot Uppsala skulle definitivt säkra en topp två-plats i kvalserien och en plats i ligan kommande säsong. Det visste AIK, men om de var nervösa så märktes det inte.

AIK vann första quartern med 16–10, den andra med 20–14 och den tredje med 13–9 – och ledde alltså med 49–33 inför fjärde quartern.

Ledningen krympte

Där inledde AIK piggast och gick ifrån ytterligare, men så plötsligt började Uppsala knappa in. Med en och en halv minut kvar hade ledningen krympt till 10 poäng, 55–45. Om några av hemmasupportrarna började känna oro så kunde de andas ut med dryga minuten kvar. Då gjorde Johanna Prytz 57–45 för AIK, och saken var klar.

Jämnt bakom AIK

En omgång återstår i kvalserien. Bakom AIK på 8 poäng är det helt öppet då de tre andra lagen alla står på 4 poäng inför avslutningen. I sista omgången, som spelas klockan 15 på lördag, tar AIK emot KFUM Östersund hemma i Vasalundshallen.