Täby IS bästa klubben i hela Svealand

Täby IS friidrott
Lagbild på hela Stockholms vinnande lag i Svealandsmästerskapen.
Tolv friidrottare från Täby IS deltog i helgens Svealandsmästerskap för 13- och 14-åringar – och de stod för en imponerande insats. Det blev hela 17 individuella medaljer – varav nio guld – och Täby IS blev bästa klubb inte bara från Stockholm utan av alla klubbar i hela Svealand.

– De aktiva som var med kommer från tre olika träningsgrupper, med den gemensamma nämnaren att de har väldigt bra tränare. Då blir det bra träningar, och duktiga aktiva, säger Jörgen Bernhoff, ungdomsansvarig i Täby IS om klubbens framgångar i helgen.
Svealandsmästerskapen inomhus avgjordes i Våxnäshallen i Karlstad och är en distriktslagstävling som Stockholm – med totalt 87 aktiva från 20 olika klubbar – vann före tvåan Uppland och trean Västmanland.

Nio guld för Täby IS – nytt rekord

– En jättekul helg med en härligt stämning i laget där alla lyfte varandra! För 13-åringarna var det första mästerskapet men många presterade trots orutin på en bra nivå, säger Stockholms lagledare Michael Pettersson till Friidrottsförbundets hemsida.
Täby IS bidrog starkt till Stockholms seger då klubbens tolv deltagare tog hem hela nio guld – nytt rekord för Täby IS och betydligt fler än näst bästa klubb som kammade hem tre guld.

Fakta

17 medaljer för Täby IS i Svealandsmästerskapen

Nora Lindahl (F14): Guld 60 meter, guld 200 meter.
Fanny Karlsson (F14): Guld längdhopp, guld tresteg.
Sara Winberg: (F14): Guld 60 meter häck, silver stavhopp, brons längdhopp, brons tresteg.
Sophie Okejeme (F14): Silver 200 meter.
Tasa Scheele Bhatia (F14): Guld höjdhopp.
Joel Enander (P13): Guld längdhopp, guld 60 meter häck.
Albin Edgert (P13): Silver 60 meter häck, brons höjdhopp.
Fabian Mix (P13): Guld kulstötning.
Erik Norlén (P13): Silver 800 meter
Viggo Stridh (P13: Brons stavhopp.