ANNONS

Begagnade spelarkläder i Tellus nya kollektion

Tellus Bandy
Vill du äga en begagnad tröja från en Tellusspelare? Här är din chans.
Bandylaget Tellus nya souvenirer – plagg från spelarnas garderober med unik logga. Ett försök att rädda jorden från undergång.
ANNONS

Sist i Elitserien men SM-guld i marknadsföring. Det får summera Tellus Bandys nya klädkollektion – ett gäng begagnade plagg från spelarnas garderober med ny unik logga på.

Efter att Tellus lanserade den nya klädkollektionen har flera medier snappat upp nyheten och nu pratar hela bandysverige om det lilla laget från Stockholm.

Nog låg det rätt i tiden då årets julklapp är just det återvunna plagget.

Vi ville skapa något unikt för våra fans

Daniel Eiderbäck, marknadschef i Tellus Bandy

Supporterartiklar är en stor marknad och även en av idrottsklubbars största inkomstkälla. Bara i USA säljs supporterartiklar för över 100 miljarder kronor varje år, vilket gör elitidrotten till en del av klimathotet.

Då bestämde sig Tellus Bandy för att sälja spelarnas återanvända kläder i linje med årets julklapp.

– Vi ville skapa något unikt för våra fans och samtidigt väcka frågan kring elitidrottens ansvar i det här, säger Daniel Eiderbäck, marknadschef i Tellus Bandy.Unika plagg med Telluslogga

Varje plagg är hämtat från en spelare i lagets garderob, alla med en unik historia berättad i en hangtag och ett specialdesignat märke fastsytt.

ANNONS

– Supportrar har ett unikt förhållande till spelare. Matchtröjor använda av spelarna själva är därför ovärderligt för många fans och kan auktioneras ut för tusentals kronor, säger Aksel Örn Ekblom, spelare i Tellus Bandy i ett pressmeddelande.

Den nya kollektionen ”Hållbar Merch” finns att köpa på alla Tellus Bandys hemmamatcher på Zinkensdamms IP eller på webben. En femtedel av all försäljning kommer skänkas till välgörenhet.

Tellus Bandy, begagnat, souvenirer, hållbar merch