Felix Beijmo lämnar BP för Djurgården

Felix Beijmo lämnar Brommapojkarna för Djurgården
Felix Beijmo lämnar BP för Djurgården.
Felix Beijmo Djurgården Bosse Andersson
Felix Beijmo tillsammans med Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.
Ytterbacken Felix Beijmo, 19, lämnar Brommapojkarna för Djurgården.
– Fantastiskt att det äntligen är klart. Jag ser fram emot att börja spela allsvensk fotboll i en förening som är på väg framåt, säger han.

I höstas pekades Felix Beijmo ut som en av morgondagens stjärnor och togs ut till en stjärnmatch för de bästa division 1-spelarna under 20 år.

Nu kan dagen var här.

Felix Beijmo i mitten tillsammans med lagkompisarna i BP Jacob Ortmark (till vänster) och Viktor Gyökeres. Foto: Åsa Sommarström

Tog Sverige till EM

Han var med och tog upp BP i superettan förra säsongen. Och den här veckan har han fört Sverige till EM-slutspel med U19-landslaget.

– Det började ju tufft mot Belgien och sedan var det inte så många som trodde att vi skulle klara det. Men vi trodde hela tiden på det och det var väl det som avgjorde i slutet. Vi var tvungna att göra vår grej och slå Irland och Italien och sedan hade vi lite flyt med oss med övriga resultat. Det kändes riktigt bra och vi är det första svenska U19-landslaget som tar oss till ett EM-slutspel så det gör inte saken sämre, säger han till Djurgårdens hemsida.

Djurgården tilltalade mest

Den kommande säsongen väntar alltså spel i allsvenskan och Djurgården.

– Jag har haft en del alternativ men i slutändan var Djurgården det val som tilltalade mig mest. De kändes som att de var mest angelägna om att få dit mig och att det fanns en bra plats för mig att komma in, sätta ett avtryck och hjälpa laget. Så det var många olika bitar som föll på plats med Djurgården och att det är Stockholm med många kompisar på plats bidrog också.

Spelklar till premiären

Han gör sitt första träningspass med Djurgården i dag fredag och är spelklar för den allsvenska premiären mot Sirius på måndag.

– Tanken är att jag kör igång på fredag morgon och att jag fortsätter i helgen. Sedan får vi se hur det bli på måndag, avrundar han.

 Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är nöjd med rekryteringen.

– Han har haft en otrolig utveckling. Dels under förra året och även under inledningen av 2017 vilket vi såg exempel på i cupmatchen när vi mötte BP. Han har dessutom spelat samtliga matcher med svenska P19-landslaget i Elite Round när de kvalificerade sig till EM. Felix är en framtida modern ytterback som är väldigt mogen i sitt spel och har extrema offensiva egenskaper, säger Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.


Läs också: Tre BP-spelare pekas ut som morgondagens stjärnor

Läs också: BP klara för superettan

Läs också: Hektisk säsongsavslutning för BP-talanger