ANNONS

Nu bekräftar BP att A-lagets tränare sparkas

José Pimenta sparkas som tränare för Brommapojkarna
Luis Pimenta tillträdde som tränare i BP inför årets säsong. Nu får han lämna klubben.
I dag bekräftar Brommapojkarna att A-lagets huvudtränare Luis Pimenta och den assisterande tränaren Gonzalo Pereira tvingas lämna sina uppdrag. Detta efter uppgifter om ett ledarskap med inslag av pennalism och sexism.
ANNONS

Redan i går läckte uppgifterna ut att BP skulle göra sig av med sin portugisiske A-lagstränare Luis Pimenta efter att flera spelare berättat anonymt om mobbning och sexism. Nu går klubben alltså ut med att båda tränarna får gå.
Efter avslöjandet i Aftonbladet i fredags tillsatte BP en utredning och den har bekräftat delar av uppgifterna, ”delar som sammantaget gör det tydligt att tränarna inte har förtroende i spelartruppen eller i föreningens klubbledning samt styrelse, varför föreningen har inlett en process för att avsluta deras anställningsavtal”, skriver BP.

Akademichefen tar över laget tills vidare

Föreningen meddelar att man välkomnar granskningen som har gjorts och att tar kraftigt avstånd från det ledarskap som beskrivits – och som framkommit hittills i utredningen.

Arbetet med hitta ersättare till de båda tränarna pågår. Tills vidare leds laget av Roger Palmgren, Akademichef Pojk i BP.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.