Välj ditt område
AFC Uniteds tränare Özcan Melkemichel har utgående kontrakt, men är positivt inställd till klubbens flytt till Eskilstuna.
AFC Uniteds tränare Özcan Melkemichel har utgående kontrakt, men är positivt inställd till klubbens flytt till Eskilstuna.

Bekräftat: AFC United flyttar

Sport Tidigare i veckan skrev Lokaltidningen Mitt i att AFC United smidde planer på att flytta sin A-lagsverksamhet från Solna till Eskilstuna och samarbeta med Eskilstuna City FK. Nu är det bekräftat. På en presskonferens på torsdagen presenterade de två klubbarna sina planer på en sammanslagning.

– Jag ser möjligheter att göra något stort tillsammans, jag tror att vi kan gå långt, sa AFC Uniteds ordförande Alexander Ryssholm på presskonferensen.

Även lagets tränare Özcan Melkemichel var entusiastisk inför flytten.

– En möjlighet för en klubb som suktar efter egna anläggningar, publik och sponsorer. Det här är något unikt och positivt.

AFC United vill flytta just för att man saknar tillräckligt med publik i Solna, liksom bra träningsförutsättningar och sponsorer. Klubben har tidigare spelat i Upplands Väsby och har planer på att bygga en stor träningsanläggning i Viby i Sollentuna, men man har aldrig riktigt lyckats etablera sig någonstans i Stockholm.

För Eskilstuna City handlar det om ett sätt att nå svensk elitfotboll.

Tanken är att AFC redan nästa år ska spela på Tunavallen i Eskilstuna, under namnet Eskilstuna AFC, i superettan eller allsvenskan (man ligger efter halva säsongen i Superettan på direktplats till allsvenskt spel nästa säsong). AFC Uniteds ungdomslag och akademiverksamhet ska tills vidare vara kvar i Solna och andra kommuner i norra Stockholm.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Livstids fängelse för ”Arbogakvinnan”

Nyheter

Staten kan offra supercentrala läget till EU

Nyheter

Cornelis pengar ger rekordsumma till artist

Snackisar

Vad är det för mystisk gubbe i skogen?

Nyheter

Nya ”ögon” skyddar i Rinkeby

Nyheter

Åtal dröjer efter HVB-skjutning