ANNONS

Bekräftat: AFC United flyttar

AFC Uniteds tränare Özcan Melkemichel har utgående kontrakt, men är positivt inställd till klubbens flytt till Eskilstuna.
AFC Uniteds tränare Özcan Melkemichel har utgående kontrakt, men är positivt inställd till klubbens flytt till Eskilstuna.
Tidigare i veckan skrev Lokaltidningen Mitt i att AFC United smidde planer på att flytta sin A-lagsverksamhet från Solna till Eskilstuna och samarbeta med Eskilstuna City FK. Nu är det bekräftat. På en presskonferens på torsdagen presenterade de två klubbarna sina planer på en sammanslagning.
ANNONS

– Jag ser möjligheter att göra något stort tillsammans, jag tror att vi kan gå långt, sa AFC Uniteds ordförande Alexander Ryssholm på presskonferensen.

Även lagets tränare Özcan Melkemichel var entusiastisk inför flytten.

– En möjlighet för en klubb som suktar efter egna anläggningar, publik och sponsorer. Det här är något unikt och positivt.

AFC United vill flytta just för att man saknar tillräckligt med publik i Solna, liksom bra träningsförutsättningar och sponsorer. Klubben har tidigare spelat i Upplands Väsby och har planer på att bygga en stor träningsanläggning i Viby i Sollentuna, men man har aldrig riktigt lyckats etablera sig någonstans i Stockholm.

För Eskilstuna City handlar det om ett sätt att nå svensk elitfotboll.

Tanken är att AFC redan nästa år ska spela på Tunavallen i Eskilstuna, under namnet Eskilstuna AFC, i superettan eller allsvenskan (man ligger efter halva säsongen i Superettan på direktplats till allsvenskt spel nästa säsong). AFC Uniteds ungdomslag och akademiverksamhet ska tills vidare vara kvar i Solna och andra kommuner i norra Stockholm.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.