Bele Barkarbys U17 på väg mot pojkallsvenskan

Bele Barkarby FF U16/U17
Bele Barkarby FF:s U16- och U17-trupp.
Bele Barkarby FF har aldrig haft ett lag i pojkallsvenskan. Men nu är det nära. P00-laget har vunnit 15 raka seriematcher och leder U17 division 1 Svealand när sex omgångar återstår.

– P00-laget vann sitt kval till division 1 i fjol och då togs beslutet att göra en satsning för att ta ett steg till och nå elit. Breddklubbar vågar sällan säga att man ska göra en elitsatsning, men nu sa vi det uttalat och det har gjort att vi har haft ett tydligt mål och ett annat fokus än tidigare, säger Emanuel Grahn som tränar både U17 och U16 i Bele Barkarby.

U17 förlorade första matchen i serien i våras, men har därefter radat upp 15 raka segrar och är nu etta i tabellen med fem poängs försprång till tvåan IFK Haninge.

Bele Barkarby FF U16/U17

Bele Barkarby FF:s U17 skapar en målchans i matchen mot Dalkurd FF (seger med 4–3) hemma på Strömvallen i augusti.

Tuff match på lördag

I morgon, lördag, väntar en svår match – trean Sollentuna FK borta – men blir det ytterligare en seger där så ser det mycket bra ut inför de avslutande fem matcherna.

– Vinner vi serien så är vi klara för pojkallsvenskan. Men det blir dagens U16-killar som får skörda frukterna. De som spelar i U17 nu är för gamla då. Nästa år får de försöka kvala till pojkallsvenskan för U19, säger Emanuel Grahn.

Storklubbar väntar

U16-laget ser dock ut att vara redo för att möta storklubbarna – AIK, Hammarby och Djurgården med flera – nästa år om de ett år äldre klubbkompisarna tar Bele Barkarby till en historisk plats i pojkallsvenskan.

– Ja, de leder sin serie, kval till U17, säger Emanuel Grahn.

A-laget en morot

Ofta tappar klubbar som Bele Barkarby spelare till storklubbarna i 15–16-årsåldern, men i och med satsningen i klubben har den trenden brutits, förklarar Emanuel Grahn.

– Det finns en morot nu. Vi har haft många i rotationsträning med A-laget, tre av 00:orna spelar till och med redan där även om de har varit matchtillgängliga för u17 också, säger han.