ANNONS

Bengalkastaren får tillträdesförbud i två år

dif bengaler
Djurgårdsfansen med pyroteknik i ett tidigare derby.
Den person som kastade en bengal från Djurgårdens klacksektion rakt in på Hammarby sittplatsläktare i derbyt för ett par veckor sedan har fått tillträdesförbud i två år. Han har även delgivits misstanke om grov misshandel i två fall och om sex fall av försök till grov misshandel.
ANNONS

Derbyt mellan Hammarby och Djurgården den 2 september sköts upp i 30 minuter, bland annat för att en person kastade en brinnande bengal som landade mitt bland åskådarna på Hammarbys ena långsida.

Bengalkastaren polisanmäldes och parallellt med att han utreds misstänkt för grov misshandel har åklagaren nu valt att belägga personen med tillträdesförbud.

Nära att även stolskastaren kan knytas till sitt brott

Senare under derbyt kastades en stolsits, också det från Djurgårdens kortsida, och skadade en fotograf i huvudet. Enligt polisens presskontakt Lars Byström har polisen gott hopp om att kunna knyta en person även till det brottet.

– Där kan man säga att utredningsläget ser gott ut men det saknas någon pusselbit för att kunna säga att det är han som har gjort det hela, säger Lars Byström till Fotbollskanalen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.