Bengan tar bucklan till Hovet på lördag

Patric Hörnqvist har gjort över 50 landskamper för Tre Kronor.
Patric Hörnqvist har gjort över 50 landskamper för Tre Kronor.
I våras vann Patric Hörnqvist Stanley Cup med sitt Pittsburgh efter 42 i matcher i finalen mot San José. På lördag kommer 29-åringen från Sollentuna till Hovet för att visa upp Stanley Cup-bucklan.

Det är tradition att spelarna i det vinnande laget i NHL får turas om att ta med sig pokalen till sina respektive hemländer för att dela glädjen med andra hockeyentusiaster. Nu har turen kommit till Patric ”Bengan” Hörnqvist.

Den 29-årige forwarden började spela hockey i kvartersklubben Gillbo IF från Rotebro. Han slog igenom som senior i Väsby IK och värvades därifrån till Djurgården 2005. Tre år senare gick Hörnqvist till Nashville Predators i NHL. Inför säsongen 2014–15 gick han till Pittsburgh Penguins där han svarade för 51 poäng första säsongen och lika många säsong två då laget tog hem hela Stanley Cup.

På lördag har du möjlighet att ta autografer och ett foto tillsammans med Patric Hörnqvist och pokalen. Han är på plats klockan 14–16 på Hovets Hylla, ingång sker genom entré 16 på Hovet.

Bakom arrangemanget står Patric Hörnqvist, Better Hockey Sweden, Stockholm Globe Arenas, CCM och Djurgården. I Djurgårdsbutiken finns souvenirer, både DIF- och NHL-prylar, som du kan passa på att få signerade.