Benji ska ta TT till superligan igen

I kväll börjar Tyresö Trollbäcken IBK marschen tillbaka till superligan i innebandy.

En av landets bästa målvakter håller i nyckeln till framgång: Benjamin ”Benji” Löfdahl.

Benjamin ”Benji” Löfdahl kommer lugn och avslappnad till träningen i Tyresöhallen trots att det bara är några dagar kvar till allsvensk premiär i innebandy.

– Jag känner inte samma nervspänning som inför förra säsongen i superligan (högsta serien). Men när premiärmatchen börjar kommer spänningen och adrenalinet.

24-årige Benji är målvakt i Tyresö Trollbäcken IBK (TT) som förra säsongen åkte ur superligan. Vägen tillbaka börjar i kväll med allsvensk premiär borta mot Täby FC. Benji tror på seger men höjer att varningens finger.

– Täby är nykomlingar och kommer säkert att vara galet taggade när de möter oss.

När TT åkte ur superligan valde några av stjärnorna att lämna klubben. Men Benjamin Löfdahl stannade trots locktoner från inte mindre än sju klubbar från högsta serien. Falun och Dalen visade det allra största intresset.

– Men jag har ett enormt hjärta för klubben. Nu vill jag göra allt jag kan för att vi ska ta oss tillbaka till superligan.

TT har en ganska tunn och skadekänslig trupp.

– Jag tycker ändå att vi har ett bra och spännande lag. En kille som jag tror mycket på är backen Niklas Ramirez. Han är född 1995 och har redan ett otroligt driv i steget. Niklas är en framtida landslagsback.

Med seriens bästa målvakt och spelare med rutin från superligan räknas TT, trots den tunna truppen, till favoriterna i allsvenskan norra.

Nytt för denna säsong är att det gäller att hamna sämst fyra i grundserien. De fyra topplagen möts sedan i två semifinaler och därpå en final om en plats i högsta serien.

För två säsonger sedan utsågs Benji till superligans bäste målvakt, och fick debutera i A-landslaget. Att han nu väljer att stanna i TT och spela i en lägre division lär betyda att det inte blir fler chanser i blågult denna säsong.

– Nej, det är nästan omöjligt. Men jag är en tävlingsmänniska och skulle ljuga om jag sa att jag inte vill spela i landslaget igen.

Hur många svenska målvakter är bättre än du?

– Om jag ska vara helt ärlig så finns det några jämbördiga, men ingen som är bättre.

Det kommer inte att bli lätt för Täby FC att överlista rutinerade Benjamin ”Benji” Löfdahl i kvällens allsvenska premiär.

Fakta

En nyckelspelare

Namn: Benjamin ”Benji” Löfdahl.

Ålder: 24 år.

Bor: Med sambon Emma i en lägenhet intill Tyresö centrum.

Aktuell: Målvakt och nyckelspelare i Tyresö Trollbäcken Innebandyklubbs satsning på att ta sig tillbaka till superligan.

På meritlistan: Fyra A-landskamper.

Fakta

TT ska tillbaka till högsta serien

Tyresö Trollbäcken IBK (TT) premiärspelar i allsvenskan norra borta mot nykomlingen Täby FC i kväll tisdag klockan 20.

Nya i truppen: Victor Österberg, Nacka, Sam Jonsson, kommer från spel i Norge, Mika Häiväläinen och målvakten Fredrik Norrman, båda Haninge.

Tappade spelare: Victor Ferraresi, Mullsjö, Simon Jirebeck, AIK, Jonas Dahmén och Fredrik Cederborg gör båda ett uppehåll.

Mål: Att återvända till superligan.