Otäck benskada – AIK-backen inlagd på sjukhus

AIK Fotboll, Jesper Nyholm skada
Jesper Nyholm vrider sig i smärtor. Örebro SK:s Michael Omoh närmast Nyholm är förtvivlad.
AIK:s glädje efter tisdagskvällens cupseger mot Örebro SK grumlades rejält på grund av den olyckliga och otäcka skadan som drabbade AIK-backen Jesper Nyholm.

– Alla mina tankar är hos Jeppe just nu. Den här vinsten får vi tillägna honom, sa AIK:s Alexander Milosevic som byttes in i stället för Jesper Nyholm.
– En riktigt tråkig anledning, men ja, det var så jag fick göra min debut i dag, säger Milosevic som nyligen återvände till AIK efter ett par säsonger i Turkiet och Tyskland.

Smalbenet gick av

Det var i den 26:e minuten som Örebro SK:s Michael Omoh var sen in i en duell, men ändå fullföljde satsningen mot Jesper Nyholm.
Omoh träffade rakt på AIK-backens smalben, som gick rakt av. Domaren signalerade omedelbart mot AIK:s bänk för att få in sjukvårdare. Även spelarna på planen förstod direkt att det var en allvarlig skada och reagerade starkt.

ÖSK:s Omoh förtvivlad

Michael Omoh, som fick rött kort i situationen, var förtvivlad över skadan han orsakat. Han förde gång på gång båda händerna mot huvudet i en uppgiven gest och följde med Jesper Nyholm när han bars ut på bår.
Senare på kvällen gick AIK Fotboll ut med uppgiften att Jesper Nyholm lagts in på sjukhus för sin underbensskada och att läkarna skulle analysera röntgenbilderna för att besluta om Nyholm ska opereras eller inte.

Läkarnas beslut är fattat

På onsdagsmorgonen var ett beslut fattat, berättar AIK Fotbolls tf kommunikationschef Gabriel Niklasson, men klubben vill ännu inte gå ut med besked om det blir operation eller inte.
– Vi vet hur det blir, men allt vi vill gå ut med just nu är det som står på hemsidan, säger Gabriel Niklasson.

Cupderby på söndag

Cupkvartsfinalen på Friends Arena slutade med seger för AIK, 2–0. I semifinalen på söndag väntar ett derby mot Djurgårdens IF.