ANNONS

Bergstrand och Lagerlöf nya tränare i Djurgården

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnar IK Sirius – ersätter Özcan Melkemichel som tränare i Djurgården Fotboll.
Kim Bergstrand i en match för sin numera gamla klubb Sirius.
Djurgården presenterade under fredagen Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som nya tränare för klubben. Tränarduon ser inga problem med att de tidigare har ett förflutet i AIK.
ANNONS


Djurgården kallade till presskonferens på Tele2 Arena under fredagseftermiddagen. Där presenterades klubbens nya tränarduo, Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Bägge med lång meritlista i AIK.

Ryktena att Bergstrand och Lagerlöf skulle ersätta Özcan Melkemichel blommade upp under torsdagen då det stod klart att de brutit sina kontrakt med Uppsalaklubben Sirius. De båda har tränat Sirius sedan 2012.

Bosse Andersson presenterade de nya tränarna för en samlad presskår.

– Vi har haft kontakt och de båda sa att det var Djurgården de ville träna, säger Bosse Andersson.

Styrka att vara två

Bergstrand och Lagerlöf känner varandras sidor både på och utanför plan och de ser fram emot att ta över Djurgården tillsammans.

– Vi har inte haft problem att komma överens. Det finns en styrka att alltid ha någon att bolla med, säger Thomas Lagerlöf.

Och Kim Bergstrand fyller i att deras roller nu blir renodlade tränarroller och de slipper en del administration.

– Jobbet som vi ska göra är samma jobb som vi har gjort tidigare. Skillnaden i Djurgården är möjligtvis att vi får mer tid att arbeta med vår kärnverksamhet som är på fotbollsplanen.

Djurgården mot Europa igen

Kim och Thomas har fått klubbens målsättning presenterad för sig och det är mot Europa klubben vill.

– Målsättningen att vara med och hota om Europaplatserna varje år. Gör vi det och gör det rätt finns chansen att man blir bäst också Det gäller att göra jobbet varje dag, säger Kim Bergstrand.

Tränarna talade om att ekonomin ser bra ut och att nu börjar arbetet med att forma ett slagkraftigt lag inför nästa säsong.

– Ekonomiskt har vi förstått att det ser bra ut. Gör vi vårt jobb bra ska vi kunna komma bättre än en sjundeplats.

Elefanten i rummet

Inte förrän det var dags för medias frågor togs ämnet som dominerat forum och sociala medier. Hur ser tränarna på hur det är att ta över Djurgården med tanke på deras stämpel som AIK:are.

– Det fanns inte någon som helst tvekan om att gå till Djurgården med tanke på vad vi har gjort tidigare. Jag har bara positiva erfarenheter från alla klubbar jag har jobbat med, säger Kim Bergstrand.

Thomas Lagerlöf instämmer och menar att det är positivt att fansen kan ha invändningar.

– Jag har full förståelse att det finns supportrar som har sina åsikter men det behövs folk som tycker om sina lag. Det är underbart, säger Lagerlöf.

Nu arbetar tränarduon dubbelt med att avsluta i Sirius och planera för framtiden i Djurgården. Nästa vecka vecka går laget på ledighet och börjar träna igen den 8 januari.