Berivan fick spela match i Zlatans lag

Berivan Yildiz och Amir Abbas älskar fotboll – och Zlatan Ibrahimovic. Nyligen gick deras dröm i uppfyllelse när de fick träffa den svenska super­stjärnan i Paris. Och spela fotboll med honom.

Berivan Yilidiz och Amir Abbas, båda 10 år, har gjort det som många barn drömmer om. Spelat fotboll med Zlatan Ibrahimovic.

– På film är han lite kaxig, men när man träffar honom är han jättesnäll. Och lång, säger Berivan Yilidiz.

Hon och Amir Abbas spelar till vardags fotboll i Stockholms Internationella Idrottsklubb i Rinkeby. Klubben som i hård konkurrens med andra valdes ut att representera Sverige i ”Drömmatchen” på Disneyland, Paris.

Nöjesparken fyller 20 år, vilket firas med en rad evenemang. Bland annat en fotbollsmatch där barn från Europa bjöds in att spela fotboll med Zlatan och hans franska mästarlag Paris Saint-Germain.

När Lokaltidningen Mitt i träffar Berivan Yilidiz och Stockholm Internationella IK:s klubbchef Amanch Ranchber i samlingslokalen på Rinkebysvängen dagarna efter ”Drömmatchen” har de fortfarande inte riktigt landat på jorden efter mötet med den nyblivne franske mästaren.

– Han är en jätteödmjuk människa. Artig. Man tror inte att det är samma Zlatan som blir arg och går mot domaren ibland. Man tycker om honom direkt, säger Amanch Ranchber.

– Man märkte direkt att det är en person som är kär i barn. Jag tror faktiskt att han var lika lycklig som vi, att han tyckte att det var jätteroligt att två av barnen pratade svenska.

Zlatan gick hand i hand med barnen, sedan spelade han i samma 11-mannalag som Berivan och Amir. Lag ”Mickey Mouse” vann med 3–2, ”Ibra” gjorde ett mål och Amir satte det avgörande.

– Det viktigaste målet för säsongen, sa en brett leende Zlatan efteråt när han intervjuades av en representant för Disneyland.

– Det känns som min dröm blivit uppfylld också. Vi hade roligt och barnen är lyckliga. Det är det viktigaste. Vi är här för att möta barnen och det är en chans för barnen att träffa oss.

Hur var det att spela med Zlatan?

– Roligt, men han gjorde inte sitt bästa. Om han gjorde det, då skulle ingen få bollen, säger Berivan.

Vad pratade du med Zlatan om?

– Jag frågade om han kan komma till Rinkeby och träffa mina kompisar. Han sa kanske. Jag skulle bli jätteglad om han kom.

Även Amanch Ranchber passade på att bjuda ”Ibra” till Rinkeby.

– Det skulle betyda så mycket för barnen om han kom. Han är deras idol. Det skulle höja deras mod och visa att vi betyder något eftersom en så pass känd person kommer till Rinkeby. Han är en förebild, han har lyckats och är också utlänning, säger Ranchber.

Tror du att han kommer?

– Han sa att han alltid ställer upp när det gäller barn. Det är de som är framtiden. Därför har jag en känsla av att han faktiskt kommer till Rinkeby, säger Amanch Ranchber.

”Det roligaste var att få träffa Zlatan och se hur Paris är”, säger Rinkebytjejen Berivan Yilidiz. De pratade bland annat ursprung, Zlatan berättade att hans mamma är kroat och pappan från Bosnien, Berivan berättade att hon är kurd från Turkiet. Foto: Amanch Ranchber

Fakta

Maxwell och Pastore var också med

”Drömmatchen” där barn fick spela fotboll med Paris Saint Germain organiserades av Disneyland Paris för att fira klubbens mästartitel, samt nöjesparkens 20-årsjubileum.

Förutom Zlatan Ibrahimovic representerades Paris Saint-Germain av stjärnor som Javier Pastore, Blaise Matuidi, Maxwell och Ezequiel Lavezzi.

Rinkeby Internationella Idrottsklubb valdes ut att delta eftersom man fokuserar på fair play.