ANNONS

Beskedet: Hammarby bandy får behålla elitlicensen

bandy
Hammarby bandy behåller elitlicensen.
Hammarby bandy är och förblir en klubb på högsta nivå även nästa år.
Det stod klart under torsdagskvällen.
ANNONS

Hammarby bandys har haft ett tufft år och befunnit sig i en ekonomisk kris under en längre tid. I början av januari tvingades klubben riva alla spelarkontrakt av den simpla anledningen att pengarna inte räckte till. Kort därefter avgick styrelsen.

Får behålla licensen

För att få behålla licensen och spela kvar på elitnivå var Hammarby bandy tvungen att visa ett positivt resultat innan den 20 februari i år. Jakten på de två miljoner som saknades har varit intensiv och under torsdagskvällen kom beskedet. Klubben får behålla elitlicensen.

– Det känns glädjande såklart och jag ser optimistiskt på det som komma skall. Vi hade aldrig klarat det utan det fantastiska stödet från våra fans och sponsorer, säger klubbens ordförande Anders Gidrup.

ANNONS

Inga heltidslöner från klubben

Nu är stora förväntningar att vänta. Spelarna kommer inte längre att kunna kalla sig heltidsproffs utan ska nu med klubbens hjälp ut i arbetslivet. Enligt ordförande Anders Gidrup är det inte bara en ekonomisk fråga utan och också ett sätt att stötta spelarna ur ett längre perspektiv.

– Spelarna kommer att tjäna lika mycket som tidigare, men en del av lönen kommer att komma från arbetslivet. Genom att erbjuda spelarna jobb hos våra sponsorer och samarbetspartners utanför bandyn förbereder vi dem för ett liv efter elitkarriären.

Kommer ni att kunna locka samma typ av spelar nu när de också måste jobba?

– Vi för en dialog med spelarna. Den kommer att bli mer intensiv nu när vi fått licensen. Men som jag ha uppfattat det är spelarna med på vad som sker och varför, säger Anders Gidrup.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.