ANNONS

Nytt beslut: Handbollsgymnasium till Upplands-Bro

Klara Bengtzon, till höger, åker från Södermalm varje vecka.
Skolklasser som tränar handboll blir en vanlig syn i Upplands-Bro i framtiden.
Efter flera turer fram och tillbaka står det nu klart att Upplands-Brogymnasiet får en idrottsprofil. Handboll är sporten som tar plats på schemat.
ANNONS

Kungsängen SK har under en längre tid försökt att få igång ett handbollsgymnasium i Upplands-Brogymnasiet (UBG). Nu har alla bitar i pusslet fallit på plats och från och med hösten 2019 kommer en handbollslinje gå att söka.

Elever födda 2003 kan söka den första upplagan av handbollslinjen som innefattar 300 poäng handboll på schemat, eller tre timmar i veckan som den faktiska utbildningstiden omfattar.

Idrottsprofilen är ett samarbete mellan UBG och Kungsängen SK som kommer att garantera kvalificerade handbollstränare till utbildningen. I ett första skede är Marcel Lundstad klar för gymnasiet. Lundstad har tränarmeriter från division 1 och kommer att planera och genomföra träningen.

Utbildningen innehåller förutom handbollsträning även fysträning och träningslära.

– Det här är ett jätteviktigt steg för Kungsängens SK. Vi är en självförsörjande klubb och med gymnasiet finns en bra utbildning för ungdomar som vill hålla på med handboll, säger Pierre Gjuraj Grubbström som är tränare i Kungsängens SK handboll.

Idag har KSK flera spelar med Kungsängen som moderklubb och med den nya gymnasieutbildningen innebär det att flera unga spelare fostras in i klubben.

– Det skulle jag vara verkligen tro, säger han.

ANNONS

De yngsta som spelar i laget idag är 2001:or och till gymnasielinjen kan elever födda 2003 söka. Efter tre års gymnasieutbildning med handboll på schemat kan fler spelare kunna ta steget in i laget.

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!