ANNONS

Populära gymmet får vara kvar

Friskies och svettis får vara kvar i Storängen.
Friskis & Svettis får stanna i lokalerna i Storängen.
Friskis & Svettis får stanna i lokalerna i Storängen. Politikerna valde att köra över tjänstemännen och i stället bevilja permanent bygglov.
ANNONS

Friskis & Svettis har haft lokal i Storängen sedan i början av 2000-talet, men riskerade att snart behöva lämna Dalhemsvägen och stå utan lokal för de närmare 4 000 medlemmarna de har i kommunen.

Bygglovsavdelningen ville avslå bygglovet som skulle möjliggöra för Friskis & Svettis att fortsätta i lokalerna. Man ville dessutom ge Friskis & Svettis ett vite på 300 000 kronor för olovlig verksamhet i lokalerna, som enligt detaljplanen ska vara industriell verksamhet.

Men på natur- och byggnadsnämndens möte i veckan valde politikerna att helt gå emot tjänstemännens förslag och i stället bevilja permanent bygglov för ändrad användning till motionshall, samt dra tillbaka viteshotet.

– Visst det strider mot detaljplanen och därför är förvaltningen mer bunden i sitt förslag, medan vi politiker ser mer långsiktigt på området. Vi ser också hur det ser ut i föreningslivet med trängseln i idrottshallarna. Då behöver Friskis & Svettis få vara kvar här i ett antal år, och sedan på sikt hitta en annan lösning, säger Christian Ottosson (C), ordförande i natur- och byggnadsnämnden.

Lär också: Ny trafikled över Södertörn på väg 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.