ANNONS

Hammarby går in och räddar IK Frej

Arkivbild.
Arkivbild.
På måndagen höll IK Frej Herrfotboll ett extrainsatt årsmöte till följd av sin ekonomiskt ansträngda situation. En lösning både presenterades och röstades igenom, rapporterar sajten Fotboll Stockholm.
ANNONS

Fotbollsklubben har under en tid haft allvarliga problem med ekonomin.

”Det finns konstruktiva och konkreta förslag till lösning som vi vill presentera för medlemmarna”, skrev IK Frejs ordförande Stefan Dejemyr i ett mail till Mitt i slutet av maj.

En lösning kom under måndagen

Under gårdagen skedde så detta. IK Frej Herrfotboll har ett samarbete med Hammarby kring att utveckla sina unga spelare, det visar sig också att det är via Hammarby en lösning nu kommer till stånd.

En av de externa finansiärerna som ingår i Hammarbys nätverk av sponsorer åtar sig att betala IK Frejs skulder – men med ett motkrav.

Kravet: Hammarbypersonal i IK Frejs nya styrelse

Motkravet består av att den nya styrelsen för IK Frej ska bestå av personal från Hammarby, undantaget att ledamoten Thomas Petersson sitter kvar på sin post, där här rapporter sajten Fotboll Stockholm.

Detta röstades alltså igenom under måndagen vilket gjorde att ordförande för IK Frej Stefan Dejemyr avgick med omedelbar verkan.

Här är nya styrelsen

Ny ordförande för IK Frej herrfotboll från och med måndag 15 juni är Peter Kleve som har rollen som föreningschef inom Hammarbys ungdomsfotboll.

Ledamöter i den nya styrelsen är Patrik Niklasson (styrelseledamot i Hammarby IF FF), Mattias Fri (ledamot i Hammarby Fotboll AB-styrelsen) och Fredrik Österberg (ledamot i Hammarby Fotboll AB-styrelsen), samt Thomas Petersson och Johan Ryberg.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.