Bianca satte färg på höjdhoppet i inne–SM

Bianca Salming
Bianca Salming i Sollentuna friidrottshall några dagar före helgens inne-SM i Norrköping.
Bianca Salming såg till att kvinnornas höjdhoppstävling blev en nagelbitare när inne-SM avgjordes i Norrköping i helgen.
Den tidigare Vaxholmsbon pressade Sofie Skoog och tog silver på 1.90, samma höjd som Skoog.

– Jag har varit skadad den sista tiden och missade mångkamps-SM inomhus nyligen, sa Bianca Salming, som tävlar för Turebergs FK, inför helgens inne-SM.

Bianca Salming

Bianca Salming fick slita med många hopp i ISM, men till slut klarade hon varje höjd ända upp till 1.90 och tog silvret. Foto: Åsa Sommarström

Trots det klarade hon höjd efter höjd, flera gånger i andra eller tredje försöket. När ribban låg på 1.86 klappade Bianca Salming igång publiken och klarade i tredje, vilket var hennes elfte hopp i tävlingen så långt.

SM-silver, pers och klarad IEM-kvalgräns

Därefter tog hon 1.88 i andra och 1.90 i tredje, vilket innebar personligt rekord inomhus och förde Bianca Salming upp på nionde plats genom tiderna i Sverige.

Ingen klarade 1.92, men Sofie Skoog tog guldet i kraft av färre rivningar.  Silvret var Bianca Salmings allra första SM-medalj i höjd, även utomhus inräknat, och hon är dessutom en av fyra tjejer som nu har hoppat över kvalgränsen till inne-EM i Glasgow i början av mars.