Bianca Salming satte färg på höjdhoppet i ISM

Bianca Salming
Bianca Salming i Sollentuna friidrottshall några dagar före helgens inne-SM i Norrköping.
Bianca Salming såg till att kvinnornas höjdhoppstävling blev en nagelbitare när inne-SM avgjordes i Norrköping i helgen.
Turebergs FK:s mångkampsstjärna pressade Sofie Skoog och tog silver på 1.90, samma höjd som Skoog.

– Jag har varit skadad den sista tiden och missade mångkamps-SM inomhus nyligen, sa Bianca Salming inför helgens inne-SM.

Bianca Salming

Bianca Salming fick slita med många hopp i ISM, men till slut klarade hon varje höjd ända upp till 1.90 och tog silvret. Foto: Åsa Sommarström

Trots det klarade hon höjd efter höjd, flera gånger i andra eller tredje försöket. När ribban låg på 1.86 klappade Bianca Salming igång publiken och klarade i tredje, vilket var hennes elfte hopp i tävlingen så långt.

SM-silver, pers och klarad IEM-kvalgräns

Därefter tog hon 1.88 i andra och 1.90 i tredje, vilket innebar personligt rekord inomhus och förde Bianca Salming upp på nionde plats genom tiderna i Sverige.

Ingen klarade 1.92, men Sofie Skoog tog guldet i kraft av färre rivningar.  Silvret var Bianca Salmings allra första SM-medalj i höjd, även utomhus inräknat, och hon är dessutom en av fyra tjejer som nu har hoppat över kvalgränsen till inne-EM i Glasgow i början av mars.

Silver för 17-åring och guld guld för Yolanda

Turebergs FK tog ytterligare ett silver i ISM då blott 17-årige Emil Johansson slog till på 200 meter där han kom tvåa på 21.99, en dryg tiondel från segraren Dennis Forsman från Hässelby SK.

Yolanda Ngarambe

Turebergs FK:s Yolanda Ngarambe har en extremt stak inomhussäsong bakom sig. Foto: Åsa Sommarström

Dessutom visade Yolanda Ngarambe att formen håller i sig. Hon drog från start i 1500-metersloppet och efter drygt 1000 meter släppte de två som hakat på så långt. Yolanda Ngarambe sprang i mål i ensam majestät på 4:21.39 – och hennes första SM-titel var ett faktum.