ANNONS

Birgitta Billstam Årets ungdomsledare 2017

Birgitta Billstam
Birgitta Billstam jublar efter ett av gulden i veteran-VM i Nya Zeeland i våras.
Årets ungdomsledare i Järfälla är 70-åriga Birgitta Billstam, aktiv sedan många år i Järfälla Orienteringsklubb. Det blir offentligt på tisdag då kultur-, demokrati- och fritidsnämnden har möte.
ANNONS

Järfälla OK har en fantastisk verksamhet som helt bygger på ideella krafter. Birgitta har genom sitt engagemang i föreningen bidragit till att fler skolbarn har fått uppleva den underbara naturen som vi har i Järfälla och glädjen med orientering. Birgitta är även en enastående förebild för det livslånga ledarskapet inom föreningslivet, säger nämndens ordförande Mika Metso (S).

Lokaltidningen Mitt i berättade i förra veckan om att Järfälla OK tilldelats flera fina utmärkelser. Nu fortsätter alltså framgångarna för klubben då kultur- demokrati och fritidsnämndens arbetsutskott har beslutat att årets ungdomsledarstipendium till Birgitta Billstam från Hummelmora.

Stipendiet delas ut för ”intressefyllt, framgångsrikt och aktivt ledarskap” under minst fem år. Prissumman, 10 000 kronor, ska användas till vidareutbildning.

Labyrintorientering nytt grepp

Så här lyder motiveringen som gav Birgitta Billstam utmärkelsen:

”Hon har med sin positiva energi och uppfinningsrikedom bidragit till att få elever i Järfälla kommun att vilja och förstå orientering – från stora klasser till mindre undervisning i särskolegrupp. Hon har organiserat Järfälla Orienteringsklubbs deltagande i Idrottslyftet Järfälla under de senaste fyra åren och innan dess deltagit som ledare. Klubben använder uteslutande ledare som är över 60 år vilket ligger väl i linje med RF:s mål att idrott kan ske långt upp i åldrarna. Deras positiva inställning gör att de yngre får en positiv bild av idrott är möjlig hela livet. Nytt för i år var en labyrintorientering där eleverna fick en aha upplevelse av att omsätta karta till verklighet i ett greppbart format.”

Två VM-guld i våras

– Att en kvinna på 70 år får ungdomsledarstipendiet är extra kul. Vi vill gärna uppmärksamma att man kan vara aktiv inom idrotten hela livet, säger Mika Metso.

Birgitta Billstam är inte bara fortsatt aktiv som ledare, utan även som aktiv. I våras tog hon två guld när veteran-VM avgjordes i Nya Zeeland.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.