ANNONS

”Det ska bli sjukt mäktigt”

Alexander Holtz idag och när han var 10 år och spelade i Boo Hockey.
Alexander Holtz idag och när han var 10 år och spelade i Boo Hockey.
Ibland är det snabba ryck. För några dagar sedan fyllde Alexander Holtz från Saltsjö-Boo 17 år. Ikväll är han med i Djurgårdens A-lag som möter Färjestad i SHL-match.
ANNONS

I kväll tar Djurgården Hockey emot Färjestad på Hovet för match i SHL. Alexander Holtz från Saltsjö-Boo är uttagen i truppen och hoppas få speltid. Då ska man veta att han bara är nyss fyllda 17 år (den 23 januari).

Holtz framfart denna säsong i klubbens ungdoms- och juniorlag har uppmärksammats. På totalt 80 matcher har han gjort 91 mål och levererat 56 assists.

Alexander Holtz är förväntansfull inför matchen mot Färjestad.

– Det ska bli sjukt mäktigt, säger han till Djurgården Hockeys hemsida. Det är klart man har drömt om att komma in på Hovet och få hänga en i sin debut. Ska bara försöka spela mitt spel. Klart jag är lite nervös, men mest förväntansfull.

Började i Boo

Alexander började som knatte i hockeyskolan i Boo Hockey. I 12-årsåldern gick han till Nacka Hockey.

Boo Hockeys hockeyordförande Pierre Bergström minns Alexander.

– Han var långt före sin tid redan som liten. Alexander var fantastisk med sin split vision, styrka, plus bra skridskoåkning och skott. Men det var i Nacka han utvecklades i raketfart.

Landeskog yngre

Att bara vara 17 år och några dagar gammal och få debutera i SHL (fd elitserien) är ovanligt, men inte unikt.

Yngst genom tiderna är Rögles Fredrik Möller som var 16 år och 29 dagar när han 1993 spelade sin första match för Rögle. Yngst genom tiderna i Djurgården är Gabriel Landeskog som var 16 år, 2 månader och 29 dagar när han 2009 debuterade i A-laget.

ANNONS