Bollstanäs SK J15 tog hem SM-brons i futsal

Bollstanäs SK fotboll J15
Bollstanäs SK:s lag som försvarade de gröngula färgerna i USM i futsal i Helsingborg.
Bollstanäs SK:s J15-killar hade en succéartad säsong i fjol med brons i Gothia Cup och en andraplats i Sanktan. 2018 har börjat lika bra – seger i ST-cupen i januari och en tredjeplats när USM-slutspelet i futsal nyligen avgjordes i Helsingborg.

– Vi har inte tränat något extra på att spela inomhus, det har bara rullat på ändå, säger lagets huvudtränare Mattias Johansson.
Det började alltså med guld i världens största innefotbollsturnering, ST-cupen, en seger som gav en plats i SM-kvalet i futsal.

Vann gruppen i USM

BSK vann kvalet i Uppsala och gick vidare till slutspelet i Helsingborg, som ett av åtta lag. Där vann BSK sin grupp före Västerås SK tack vare inbördes möte (seger med 6–2) och gick till semifinal. Där blev det dock en klar förlust, 1–6, mot Skoftebyns IF.
– De var bra och vann rättvist, men vi gjorde en plattmatch. Att vi gjorde det där och då, i semifinal, var tråkigt men sammantaget är vi jättenöjda med att komma trea i SM, säger Mattias Johansson.

Enda laget som slog mästarna

I finalen vann Västerås SK över Skoftebyns IF med 4–2, vilket innebär att BSK-killarna var de enda som lyckades besegra de svenska mästarna VSK under slutspelshelgen i Helsingborg.
Här är spelarna i BSK:s bronslag, som syns på bilden ovan.
Bakre raden från vänster: William Nordström, Elias Jernström, Kalle Sandberg, Andre Hamberg, Gabriel Herrera och Ted Alkelid. Främre raden från vänster: Kian Rezaie, Isac Ericsson, Hugo Zimmermann och Adam Johansson.